Νίκος Σεργιανόπουλος: Η κόκα στα γυρίσματα, τα στερητικά σύνδρομα και η μάχη με τη Δικαιοσύνη!

Ο δράστης καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση, καθώς αρχικά του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου

Πέρασαν 11 χρόνια από την ημέρα που ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος έπεφτε νεκρός με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο, στο σπίτι του, στην οδό Μετεώρων 14 στο Παγκράτι. Ο πρωταγωνιστής της τηλεόρασης που το τελευταίο διάστημα είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με την εξάρτησή του από ναρκωτικές ουσίες, κείτονταν νεκρός στο σαλόνι του σπιτιού του.

Η μάχη με την άσπρη σκόνη

Η πρώτη μάχη για τον γνωστό ζεν πρεμιέ της τηλεόρασης και του θεάτρου Νίκο Σεργιανόπουλο ήταν νικηφόρα. «Είμαι χρήστης κοκαΐνης εδώ και τρία χρόνια… Για κάθε επεισόδιο αμείβομαι με τουλάχιστον 10.000 ευρώ, που σημαίνει ότι δεν έχω καμία ανάγκη και κανένα κίνητρο να προμηθεύομαι κοκαΐνη για οποιονδήποτε άλλο λόγο, παρά μόνο για να τη χρησιμοποιώ αποκλειστικά εγώ… Στο σπίτι μου δεν βρέθηκε ούτε ζυγαριά ή άλλο αντικείμενο, από το οποίο να δημιουργείται έστω και η υπόνοια ότι οι κατασχεθείσες ποσότητες θα μπορούσαν να προορίζονται για άλλα άτομα…»

Με τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, αλλά και περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο «βούτηξε» αρχικά στο αλκοόλ και στη συνέχεια στην άσπρη σκόνη, ο 55χρονος δημοφιλής καλλιτέχνης κατάφερε να αποσπάσει την πρόταση της 26ης τακτικής ανακρίτριας. «Να αφεθεί ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 15.000 ευρώ και με περιοριστικό όρο την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα» είπε η δικαστική λειτουργός διαφωνώντας με τον εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την προφυλάκιση του.

Μια διαφωνία η οποία, όπως εξελίχθηκε, ήταν «ευχάριστη» για τον ηθοποιό, τον οποίο «βάραιναν» 44,3 γραμμάρια ηρωίνη και δύο κακουργήματα. Από την Πέμπτη το μεσημέρι ο 55χρονος ηθοποιός βρίσκεται στο σπίτι του στο Παγκράτι, παρέα με στενούς συγγενείς και φίλους. Είχαν προηγηθεί τέσσερα βασανιστικά βράδια παραμονής στο ισόγειο του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού, εκεί όπου σε ένα μικρό κελί ο σταρ προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει.

Και όμως, η εβδομάδα που έρχεται ίσως να είναι η πιο αγωνιώδης της ζωής του Νίκου Σεργιανόπουλου. «Είχαμε βέβαια μια δυσάρεστη έκπληξη, τη διαφωνία του κ. εισαγγελέως, ο οποίος προτίμησε να προτείνει την προσωρινή του κράτηση» δήλωσε ευφυέστατα την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ο δικκηγόρος του Αλέξης Κούγιας, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως η αρχική μάχη θα είναι απόλυτα νικηφόρα, εάν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ταυτιστεί με την άποψη της ανακρίτριας και αφήσει ελεύθερο τον καλλιτέχνη, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.

Η τύχη του Νίκου Σεργιανόπουλου κρίνεται από την απόφαση των τριών δικαστών, οι οποίοι απαρτίζουν το αρμόδιο συμβούλιο και αναμένεται να αποφανθούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Ακούγοντας και την εισήγηση του εισαγγελέα θα αποφανθούν για το τι μέλλει γενέσθαι…

Οπως γίνεται κατανοητό, τα σενάρια είναι δύο: το ευχάριστο και το δυσάρεστο. Οπου «ευχάριστο», βάλτε το ενδεχόμενο ο 55χρονος ηθοποιός να καταβάλει εγγύηση 15.000 ευρώ και να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους συνεχίζοντας να δίνει το παρών στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις (αυτήν την περίοδο συμμετέχει στα γυρίσματα της σειράς του Alpha «Η εξαφάνιση»), αλλά κυρίως να αρχίσει τη μάχη -αυτή είναι και η πιο σκληρή- της απεξάρτησης από την κοκαΐνη, μέσω κάποιου θεραπευτικού προγράμματος. Και το δυσάρεστο είναι το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να διατάξει την προφυλάκιση του σταρ, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να παραμείνει τουλάχιστον δύο μήνες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, έως ότου κάνει αίτηση αποφυλάκισης (και εάν αυτή γίνει δεκτή)!

Η ποινική ρήτρα

«Την καταστροφή μου» ισχυρίστηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Νίκος Σεργιανόπουλος στην ανακρίτρια. «Θα μου προκαλέσει ανεπανόρθωτη επαγγελματική ζημιά, αφού θα κληθώ να πληρώσω την ποινική ρήτρα, την αμοιβή που θα λάμβανα για όσα επεισόδια δε θα γυριστούν (σ.σ.: αναφέρεται στο σίριαλ), συν την αποζημίωση της παραγωγού εταιρείας για την τεράστια οικονομική της ζημιά, ενώ παράλληλα η διακοπή των γυρισμάτων εξαιτίας μου θα προκαλέσει βέβαιο αποκλεισμό από μελλοντικές προτάσεις συνεργασίας» είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της απολογίας του την Πέμπτη. «Και αυτό είναι το λιγότερο, καθώς η φυλακή δεν είναι και το καλύτερο μέρος για να αποτοξινωθεί κάποιος από τις “δηλητηριώδεις” ουσίες» σχολιάζουν με νόημα έγκυροι νομικοί κύκλοι που γνωρίζουν τα κακώς κείμενα του σωφρονιστικού μας συστήματος.

Σε ό,τι αφορά την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο δικηγόρος του Νίκου Σεργιανόπουλου, είναι λίγο-πολύ αναμενόμενη. Ο έμπειρος ποινικολόγος αιτήθηκε ήδη τη διενέργεια ψυχιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης και εργαστηριακής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί η εξάρτηση του εντολέα του, ενώ θα δώσει μάχη για μετατροπή της κατηγορίας από κακούργημα στο πλημμέλημα της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικής ουσίας από τοξικομανή, σε ποσότητα που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις δικές του ανάγκες.

Η έλλειψη της κόκας τον έστειλε στο νοσοκομείο

Τα εφιαλτικά βράδια του Νίκου Σεργιανόπουλου κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού δεν είχαν να κάνουν μόνο με το σοκ της σύλληψης αλλά και με τη στέρηση που του προκάλεσε το γεγονός ότι δεν μπορούσε να σνιφάρει κοκαΐνη. Όπως άλλωστε παραδέχτηκε και ο ίδιος ενώπιον της 26ης τακτικής ανακρίτριας, τα τελευταία τρία χρόνια κατανάλωνε 30 γραμμάρια κοκαΐνης το μήνα, δηλαδή περίπου ένα γραμμάριο την ημέρα, άλλοτε στην οικία του, άλλοτε κατά τις εξόδους του αλλά και πολλές φορές ακόμα και στα γυρίσματα. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον δημοφιλή καλλιτέχνη να σπάσει την Τετάρτη τη σιωπή του προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον περιέγραφαν απόμακρο, θυμωμένο και χαμένο μέσα στις σκέψεις του, και να ζητήσει να μεταφερθεί στο γνωστό ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας προκειμένου να ξεπεράσει το στερητικό σύνδρομο!

Όπως χαρακτηριστικά εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην 26η τακτική ανακρίτρια, «μεταφέρθηκα σε νοσοκομείο κατόπιν αιτήματός μου προς τον διοικητή του τμήματος προκειμένου να μου χορηγηθεί κάποιο ισχυρό ηρεμιστικό, αφού ήδη από την πρώτη ημέρα της κράτησής μου άρχισα να νιώθω μεγάλη δυσφορία και ζαλάδες, λόγω μη δυνατότητας κατανάλωσης κοκαΐνης».

Ο θάνατός του

Έφερε τραύματα από μαχαίρι, στον λαιμό τη θωρακική χώρα, την κοιλιά και την ωμοπλάτη, ενώ ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Φίλιππος Κουτσάφτης, που είχε εξετάσει νωρίτερα το πτώμα, διαπίστωσε ότι έφερε επιπλέον και αμυντικά τραύματα στα χέρια, πράγμα που σημαίνει ότι το θύμα είχε παλέψει με τον δράστη. Στην ιατροδικαστική έκθεσή του, ο Φ. Κουτσάφτης αναφέρει ανάμεσα στα άλλα: «Το πτώμα βρέθηκε γυμνό επί του δαπέδου σε ύπτια θέση και κάμψη των γονάτων.

Η πρόσθια επιφάνεια του σώματος φέρει μεγάλη ποσότητα ξηρού αίματος και μικρών αιμοπηγμάτων». Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Ελήφθησαν αίμα και ούρα για τοξικολογική εξέταση. Διαπιστώθηκε: 1.στο βιολογικό υλικό η παρουσία κοκαΐνης και μεταβολιτών της 2. Στο βιολογικό υλικό η παρουσία αναλγητικού φαρμάκου 3. Στα ούρα η παρουσία αντικαταθλιπτικού φαρμάκου καθώς και αντιψυχωσικά και βλεννολυτικά φάρμακα 4. Στα ούρα η παρουσία προϊόντων μεταβολισμού της κάνναβης. Και καταλήγει: «Αιτία θανάτου πολλαπλά τραύματα του λαιμού του θώρακος και της κοιλιάς δια νύσσοντος άμα και τέμνοντος οργάνου προκληθέντα».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας

Διαβάστε, επίσης:Θανάσης Ζέρβας: «Πέρασα μια δύσκολη φάση της ζωής μου με ουσίες, έχουν περάσει όλα αυτά, έδωσα την προσωπική μου μάχη»

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Αυτοκτόνησαν διάσημοι δίδυμοι ηθοποιοί

Σοκ στον κόσμο της showbiz καθώς δίδυμα αδέρφια ηθοποιοί αυτοκτόνησαν Μια αδιανόητη τραγωδία με ...

Ο Πάνος Ιωαννίδης εύχεται χρόνια πολλά στις γυναίκες και κάνει χαμό στο Instagram

«Walking talking… φοβερή φωτογραφία ευχαριστώ τον άγνωστο καλλιτέχνη!», έγραψε ο Πάνος Ιωαννίδης στη λεζάντα ...

Στο δικαστήριο το νέο επεισόδιο στο σίριαλ για την περιουσία της Ζωής Λάσκαρη

Ένα ακόμη επεισόδιο προστέθηκε στο σήριαλ με πρωταγωνίστριες τις δυο κόρες της Ζωής Λάσκαρη με αιχμή ...

Πέθανε ηθοποιός από τη σειρά «Sex and the City»

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, η καταξιωμένη ηθοποιός Lynn Cohen, η ...

Η Γουάντα Νάρα ποζάρει μόνο με ένα κορμάκι και μας στέλνει αδιάβαστους

Πρέπει να το αποδεχθούμε πως Γουάντα Νάρα, ήρθε για να μείνει και πως  δεν  ...