Μέγκαν και Χάρι: Ξόδεψαν 2,4 εκατομμύρια λίρες των φορολογούμενων για το νέο τους σπίτι

Η Μέγκαν και ο Χάρι, η Δούκισσα και ο Δούκας του Σάσεξ ξόδεψαν 2,4 εκατομμύρια λίρες (περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ) από τα χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων, προκειμένου να κάνουν ανακαίνιση στο νέο τους σπίτι, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της βασιλικής οικογένειας.

Η επίσημη κατοικία το ζευγαριού, το Φρόγκμορ, το οποίο βρίσκεται σε μια γωνία της έκτασης του Ουίνσορ, δυτικά του Λονδίνου, έχει υποστεί εκτεταμένες δομικές αλλαγές, προκειμένου να ενώσει πέντε ανεξάρτητες μικρές μονάδες σε ένα ενιαίο και υπερσύγχρονο σπίτι.

Το ζευγάρι μετακόμισε στο καινούργιο του σπίτι λίγο πριν από τη γέννηση του γιου τους, Άρτσι, το Μάιο.

Οι εργασίες ανακαίνισης περιλαμβάνουν την αφαίρεση μιας καμινάδας, την ανακαίνιση της στέγης, καινούργιες σκάλες, εγκατάσταση τζακιών και καινούριο ξύλινο πάτωμα. Όλα αυτά αναφέρονται γραπτώς και με λεπτομέρειες στην αίτηση που κατέθεσε το ζευγάρι για να πάει άδεια για τις οικοδομικές εργασίες από το τοπικό δημοτικό συμβούλιο.

Τα χρήματα για όλες αυτές τις εργασίες πληρώθηκαν από την (κρατική) βασιλική επιχορήγηση, η οποία πληρώνει τους μισθούς του προσωπικού της βασίλισσας, τα έξοδα συντήρησης των παλατιών, τα έξοδα των επίσημων επισκέψεων και υποχρεώσεων της βασιλικής οικογένειας και διάφορα άλλα.

Τα έξοδα για τα έπιπλα και κάποια τελειώματα πληρώθηκαν ιδιωτικά από το Χάρι και τη Μέγκαν.

AP 19106559296003

Το Κάστρο του Ουίνσορ, δίπλα στο οπίο βρίσκεται το Φρόγκμορ. @AP Photo/Matt Dunham

Οι λογαριασμοί της βασιλικής επιχορήγησης, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ότι η Μοναρχία κόστισε στους φορολογούμενους 67 εκατομμύρια λίρες (περίπου 85,3 εκατομμύρια ευρώ) για το έτος 2018-2019, 41% περισσότερα απ’ ότι το προηγούμενο έτος.

Η ομάδα «Δημοκρατία» που είναι εναντίον της Μοναρχίας, αποκάλεσε την αύξηση στα βασιλικά έξοδα «αδιανόητη», αναφερόμενη στα έξοδα του Φρόγκμορ αλλά και στα ταξίδια του Καρόλου ως εντελώς περιττά έξοδα.

«Οι αυξήσεις αυτού του έτους είναι αδιανόητες, σε μια εποχή εκτεταμένων περικοπών στις δαπάνες. Όμως, αυτό δεν είναι παρά μια λεπτομέρεια σε μια λιτανεία σκανδάλων», είπε ο Γκράχαμ Σμιθ, επικεφαλής της ομάδας, σε δήλωσή του.

«Εάν έστω και ένα σχολείο ή νοσοκομείο κάνει περικοπές, δεν μπορούμε να ανεχτούμε ούτε μια λίρα να ξοδεύεται από τους βασιλιάδες. Κι όμως, με όλα τα νοσοκομεία να κάνουν περικοπές, πετάμε 2,4 εκατομμύρια λίρες στο νέο σπίτι του Χάρι. Αυτό είναι διαφθορά και δεν την κρύβουμε καν», κατέληξε.

AP 19159456812353

Η πλήρης ανακαίνιση του Μπάκιγχαμ θα κρατήσει μια δεκαετία @AP Photo/Frank Augstein

Σύμφωνα με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, η αύξηση στα έξοδα της βασιλικής οικογένειας οφείλεται κατά πολύ στα αυξημένα έξοδα για τη συντήρηση ακίνητης περιουσίας. Πολλά από αυτά τα χρήματα πήγαν στην ανακαίνιση του ίδιου του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, η οποία θα διαρκέσει συνολικά πάνω από δέκα χρόνια και έχει ως στόχο να εκσυγχρονίσει το παλάτι.

«Το δεκαετές πρόγραμμα ανακαίνισης δίνει μια μοναδική ευκαιρία για εκσυγχρονισμό και επένδυση σε ένα από τα πιο εικονικά και ιστορικά κτήρια του κόσμου, συντηρώντας το για τις επόμενες γενιές», αναφέρει η ανακοίνωση του Παλατιού. «Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε το Παλάτι να παραμείνει πλήρως λειτουργικό και η βασίλισσα να μπορέσει να συνεχίσει τα καθήκοντά της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το περασμένο έτος οι εργασίες ανακαίνισης στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ περιέλαβαν το χτίσιμο γραφείων για τους εργολάβους, την απομάκρυνση του μπόιλερ προκειμένου να εγκατασταθεί ένα νέο ενεργειακό σύστημα και την ανακαίνιση του επάνω ορόφου της Δυτικής πτέρυγας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος γραφείων.

Διαβάστε επίσης: O Οίκος Prada γυρίζει την πλάτη στο Μιλάνο: Η Κίνα είναι η νέα παγκόσμια Μέκκα της μόδας

Tags:

  • Ιωάννης Μελέτης

    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικές Πληροφορίες Επώνυμο Μελέτης Όνομα Ιωάννης Όνομα πατρός Νικόλαος Διεύθυνση 4η πάροδος Ανδρέα Μιαούλη 1 Τηλέφωνο 2351078814,6947445343 E-mail Kateriniwths34@gmail.com Ημερομηνία γέννησης 26/6/1974 Στρατιωτικές Υποχρεώσεις Ε/Κ/ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ(1997-1999) Εκπαίδευση και Σπουδές 1992 ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ 1996 ΙΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ Ξένες Γλώσσες Ξένη Γλώσσα : Αγγλικά Επαγγελματική Εμπειρία 1/5/2001 – 25/5/2016 ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 25/5/2016- ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ Ικανότητες – Προσόντα Άριστη γνώση Η.Υ.(Κάτοχος ECDL 4/9/2001) Βεβαίωση Παρακολούθησης Προγράμματος ΛΑΕΚ «ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ» από 15/12/2012-20/12/2012. Βεβαίωση παρακολούθησης προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης για εργαζομένους σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-25) έτους 2011-2012 από 20/11/2013-16/12/2013 διάρκειας 40 ωρών . Πιστοποιητικό δια βίου εκπαίδευσης ΑΜΕΑ στις νέες τεχνολογίες διάρκειας 250 ωρών που έλαβε χώρα από 21/05/2012 έως 31/10/2012 στην Κατερίνη, πιστοποιημένο από την ΕΣΑΜΕΑ με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαικής Ένωσης. Βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ Η/Υ» συνολικής διάρκειας 350 ωρών, με 200 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 150 ώρες πρακτική εξάσκηση από 20/12/1999-20/3/2000 στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΚΕΚ- ΕΤΕΠ Κατερίνης . Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΟΕΕΚ στην ειδικότητα ειδικός μηχανογραφημένου Λογιστηρίου στις 31/12/1996. Γνώση Τυφλού Συστήματος Πληκτρολόγησης Κοινωνικές Δεξιότητες ικανότητα συνεργασίας με συναδέλφους υπευθυνότητα επιθυμία εκπλήρωσης στόχων Ενδιαφέρον για συμμετοχή στα κοινά Φερεγγυότητα, εχεμύθεια Κοινωνικές Δραστηριότητες Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ν Πιεριας Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΕΣΑΜΕΑ Θεσσαλονίκης Μέλος της ΕΣΑΜΕΑ Αθηνών Πρώην Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Κατερίνης Πρώην Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Κατερίνης Πολιτικό Στέλεχος Νέας Δημοκρατίας. Μέλος Τομέα Εσωτερικών ΝΔ Μέλος Τομέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης ΝΔ Μέλος Τομέα Προστασίας του Πολίτη ΝΔ Μέλος Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ Μέλος Τομμέας Εργασίας ΝΔ Μέλος Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων ΝΔ Μέλος Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΔ Μέλος Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Οι Μαλαισιανοί μουσουλμάνοι αγωνίζονται για να υποστηρίξουν τα δικαιώματά τους

Δεκάδες χιλιάδες Μαλαισιανοί μουσουλμάνοι συγκντρώθηκαν το Σάββατο στην Κουάλα Λουμπούρ στην πρώτη μαζική διαμαρτυρία ...

Πάνω από 150.000 λαμπιόνια, αριθμός ρεκόρ, στολίζουν χριστουγεννιάτικα ένα σπίτι στην αυστριακή επαρχία

Μία μοναδική «ατραξιόν» αποτελεί εδώ και χρόνια ο χριστουγεννιάτικος εξωτερικός φωτισμός μίας μονοκατοικίας στο ...

Brexit: Νέο ευρωπαϊκό ξεκίνημα ή η αρχή του τέλους; [άποψη]

Μια παραδοσιακά εξωστρεφής χώρα, όπως η Μεγάλη Βρετανία, είναι απορίας άξιον πώς αποφάσισε τελικά ...

Καζάνι που βράζει η Βενεζουέλα: Συγκρούσεις, φωτιές, δακρυγόνα και τραυματίες [pick’s & vid]

Καζάνι που βράζει είναι η Βενεζουέλα, με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο να ανακοινώνει το ...

Ζευγάρι στη ζωή οι υφυπουργοί της νέας κυβέρνησης Δόμνα Μιχαηλίδου & Γιάννης Κεφαλογιάννης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της espresso το ζευγάρι ήρθε κοντά πριν περίπου 8 μήνες στα ...

Eurovision 2019: Σάρωσε σε τηλεθέαση ο τελικός

Πολύ υψηλή τηλεθέαση στην Ελλάδα σημείωσε, όπως αναμενόταν, ο χθεσινοβραδινός τελικός της Eurovision. Ο τελικός κράτησε ...