Το Λούβρο ανοίγει τις πόρτες του μ΄ένα κλικ

Το πιο δημοφιλές μουσείο στον κόσμο με ένα κλικ ελεύθερα και δωρεάν σε μια απίθανη περιήγηση σε αίθουσες και αποθήκες.

Το Λούβρο, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία ,τεράστιου πολιτισμικού βεληνεκούς ,είναι πλέον διαθέσιμο για επισκεψιμότητα από πολίτες όλου του κόσμου, οι οποίοι μπορούν από την άνεση και την υγειονομική ασφάλεια του σπιτιού τους να απολαύσουν δωρεάν 482.000 έργα που φιλοξενούνται σε αυτό. Μπορείτε να το επισκεφθείτε διαδικτυακά μέσω του σύνδεσμου: collections.louvre.fr

Η νέα online πλατφόρμα του ιστορικού μουσείου ανοίγει στο κοινό τις μεγάλες συλλογές του με εικόνες υψηλής ανάλυσης και περιγραφές των έργων. Η βάση συμπεριλαμβάνει εκτός από τους θησαυρούς του Λούβρου και τους θησαυρούς του Εθνικού Μουσείου Eugène-Delacroix, τους κήπους Tuileries και το Carrousel και έργα «MNR» ( Το Musées Nationaux Récupération ή το National Museums Recovery) ή αλλιώς το μουσείο των έργων που ανακτήθηκαν μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και φυλάσσονται στο Λούβρο μέχρι να μπορούν να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Για πρώτη φορά, ολόκληρη η συλλογή του Λούβρου είναι διαθέσιμη στο Διαδίκτυο, είτε πρόκειται για έργα που εκτίθενται στο μουσείο, για μακροπρόθεσμο δάνειο σε άλλα γαλλικά ιδρύματα είτε βρίσκονται στις αποθήκες του.

Ο ιστότοπος βελτιώνεται καθημερινά, ως αποτέλεσμα της συνεχούς έρευνας και τεκμηρίωσης που πραγματοποιείται από το επιστημονικό προσωπικό των δύο μουσείων.

Οι διαδικτυακοί επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν τις μόνιμες συλλογές του μουσείου που καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων και ανάμεσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές, που καλύπτουν 25 αίθουσες και χώρους.

Οι επισκέπτες επίσης μπορεί να επισκεφθούν ξεχωριστά τα οκτώ τμήματα του μουσείου, το Τμήμα Ανατολικών Αρχαιοτήτων, το Τμήμα αρχαιοτήτων ελληνικών, ετρουσκικών και ρωμαϊκών, το Τμήμα πινάκων ζωγραφικής, το Τμήμα Καλλιτεχνικών Αντικειμένων, το Τμήμα Ισλαμικής τέχνης, το Τμήμα Γλυπτικής, το Τμήμα Ανατολικών Αρχαιοτήτων, το Τμήμα Αιγυπτιακής Τέχνης.

«Σήμερα, το Λούβρο ξεσκονίζει τους θησαυρούς του, ακόμη και τους λιγότερο γνωστούς», λέει ο Jean-Luc Martinez, Πρόεδρος-Διευθυντής του Μουσείου του Λούβρου. «Για πρώτη φορά, οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση σε ολόκληρη τη συλλογή έργων από έναν υπολογιστή ή smartphone δωρεάν, είτε εκτίθενται στο μουσείο, με δάνειο, ακόμη και μακροπρόθεσμα, ή σε αποθηκευτικό χώρο. Η εκπληκτική πολιτιστική κληρονομιά του Λούβρου είναι τώρα μόνο ένα κλικ μακριά! Είμαι βέβαιος ότι αυτό το ψηφιακό περιεχόμενο θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να έρθουν στο Λούβρο για να ανακαλύψουν προσωπικά τις συλλογές».

Οι κατασκευαστές της νέας ιστοσελίδας παρέχουν στο κοινό ένα σωρό χρήσιμα εργαλεία περιήγησης, ένα εύχρηστο «ευρετήριο» χρήσιμο τόσο σε ερευνητές όσο και σε φιλοπερίεργους λάτρεις της τέχνης. Απλές και σύνθετες αναζητήσεις, καταχωρήσεις από το επιμελητήριο και θεματικά άλμπουμ. Η εξερεύνηση μπορεί να γίνει δωμάτιο-δωμάτιο και θυμίζει ένα κηνύγι θησαυρού.

Για τη βοήθεια του κοινού ο νέος ιστότοπος του Λούβρου χωρίζεται σε τρεις κύριες ενότητες: «Επίσκεψη», «Εξερεύνηση» και «Τι υπάρχει». Διαθέσιμες στα γαλλικά, τα αγγλικά, τα ισπανικά και τα κινέζικα, οι εικόνες και τα βίντεο είναι εύκολα προσβάσιμα από tablet και υπολογιστές, αλλά κυρίως για χρήση σε smartphone.

Οι περιορισμοί της πανδημίας του κορωνοϊού «έκλεισαν» το Λούβρο από το φθινόπωρο. Το παρισινό μουσείο ήταν το πρώτο μουσείο επισκεψιμότητα στον κόσμο με πάνω από 9,5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019. Το ένα τέταρτο ήταν Γάλλοι και από τους ξένους οι περισσότεροι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με πιο δημοφιλές έργο του τη Μόνα Λίζα, το αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι άφησε πίσω του μουσεία όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Ουάσιγκτον, το Εθνικό Μουσείο της Κίνας στο Πεκίνο, το Μουσείο Αεροναυτικής και Διαστήματος, εστην Ουάσιγκτον και το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο. Αυτή την εποχή ανακαινίζονται τέσσερις ιστορικές του αίθουσες με πλήρη μυστικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λούβρο είχε το 21 εκατομμύρια διαδικτυακές επισκέψεις το 2020.

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Ιστορική συμφωνία μεταξύ A24 και Apple

Πολύ καλά νέα για τους φίλους του ανεξάρτητου κινηματογράφου έρχονται από την Αμερική, καθώς ...

Κορωνοϊός -Ολλανδία: Η πρώτη νοσοκόμα που εμβολιάστηκε

Μια Ολλανδέζα νοσοκόμα έγινε σήμερα ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάζεται στην Ολλανδία εναντίον του ...

Διέρρευσε βίντεο με τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Kίνας- Ινδίας

Η Κίνα κυκλοφόρησε βίντεο από τη σύγκρουση στα σύνορα με την Ινδία στην κοιλάδα ...

Κύπρος: Πάνω από 600 αρχεία παιδικής πορνογραφίας απο 36χρονο

Περισσότερα από 600 αρχεία εικόνας και βίντεο παιδικής πορνογραφίας εντόπισαν οι Αρχές να έχει ...

Αδελφές Papin

Αδελφές Papin 2 Φεβρουαρίου 1933, ημέρα Πέμπτη ώρα 16:43 οι αδελφές Papin, δύο άριστες ...

Φωτογραφικό οδοιπορικό στη νέα βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας [pick’s]

Η Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ή Bibliotheca Alexandrina, έχει ως στόχο την αναβίωση της ...