Θεσσαλονίκη: Τρία έργα στην ατζέντα της ΕΥΑΘ

Τα μετά φόρων κέρδη το 2019 διαμορφώθηκαν σε 14,65 εκατ. από 14 εκατ. το 2018, σημειώνοντας αύξηση 4,7%

Τρία έργα κυριαρχούν στο πρόγραμμα της ΕΥΑΘ για τη φετινή χρονιά. Αυτά είναι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Άνθιμο Αμανατίδη, είναι η επισκευή του υδαταγωγού της Αραβησσού, η συντήρηση μεγάλων αγωγών ύδρευσης με σκοπό τη μείωση των διαρροών, και η επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης. Ο κ. Αμανατίδης κάλεσε τους επενδυτές να «επενδύσουν στην ΕΥΑΘ», αφού τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019 που παρουσιάστηκαν, δίνουν την εικόνα μιας επιχείρησης με «υγιή χρηματοοικονομικά, με σταθερά υψηλή κερδοφορία, ρευστότητα και χωρίς δανειακές υποχρεώσεις».

Ο κύκλος εργασιών κινήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2018 ανερχόμενος στο ποσό των 72,7 εκατ. ευρώ έναντι 73 εκατ. κατά την αντίστοιχη προηγούμενη χρήση (μείωση 0,47%). Το κόστος πωλήσεων ανήλθε σε 43,6 εκατ. ευρώ έναντι 42,7 εκατ. ευρώ το 2018 (αύξηση 2,04%). Τα προ φόρων κέρδη του ομίλου έφτασαν το ποσό των 20,65 εκατ. έναντι 20,95 (μείωση 1,42%), ενώ τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 14,65 εκατ. από 14 εκατ. το 2018, σημειώνοντας αύξηση 4,7%.

Το μικτό κέρδος της χρήσης ανήλθε σε 29 εκατ. έναντι 30,3 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση (μείωση 4,02%). Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου της ΕΥΑΘ Α.Ε. διαμορφώθηκαν σε 25,9 εκατ. έναντι 25,5 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 1,75%. Τα ταμειακά διαθέσιμα, εξάλλου, ανήλθαν την 31/12/2019 σε 75,8 εκατ. έναντι 71,6 εκατ. την 31/12/2018, μια αύξηση της τάξεως του 5,88%.
«Θα εργαστούμε για τη βελτίωση των υποδομών και της παραγωγικότητάς μας, με νέες επενδύσεις σε έργα τεχνολογίας, μείωσης του ενεργειακού κόστους, εξοικονόμησης πόρων και προστασίας του περιβάλλοντος. Σημαντικά επικείμενα έργα είναι η επισκευή του υδαταγωγού της Αραβησσού, η συντήρηση μεγάλων αγωγών ύδρευσης με σκοπό τη μείωση των διαρροών, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στη Δυτική Θεσσαλονίκη και κυρίως η επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Άνθιμος Αμανατίδης.

«Το 2019 διαμορφώσαμε στην ΕΥΑΘ τον ‘χάρτη’ του μέλλοντος για την ύδρευση και την αποχέτευση της Θεσσαλονίκης. Φέτος, τα έργα που έχουμε βάλει σε τροχιά θα προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν μείζονα ευρύτερα προβλήματα», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Άγις Παπαδόπουλος.

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Κατατίθεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός

Με την κίνηση αυτή, το αποθεματικό θα έχει συνολικά κονδύλια ύψους 6 δισ. ευρώ ...

Σε ελεύθερη πτώση η στερλίνα λόγω Brexit

Σε χαμηλό εβδομάδας έναντι του ευρώ υποχώρησε σήμερα η στερλίνα ενώ κατέγραψε απώλειες και ...

Θεοφάνεια: Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν

Με προσαύξηση 75% επί του ημερομισθίου αμοίβονται οι εργαζόμενοι που θα δουλέψουν τα Θεοφάνεια, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Ειδικότερα, η ...

Παγκόσμιο κραχ στην οικονομία: Όλα δείχνουν σκηνικό… 1930

«Ο Απρίλης είναι ο πιο σκληρός μήνας». Ο πρώτος στίχος από την «Έρημη Χώρα» ...

Κορωνοϊός: Κλειδάριθμος με SMS και e-mail για να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ

Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής συζητά με τις τράπεζες και τις εταιρείες κινητής ...