H Folli Follie εναντίον της «οικογένειας»… Folli Follie!

Την άσκηση αγωγών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Χονγκ Κονγκ κατά των διευθυντών (directors) της θυγατρικής εταιρείας FF Group Sourcing Limited («FFGS”)

Την άσκηση αγωγών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Χονγκ Κονγκ κατά των διευθυντών (directors) της θυγατρικής εταιρείας FF Group Sourcing Limited («FFGS”), οι οποίοι υπέγραψαν τις οικονομικές καταστάσεις της FFGS για την χρήση 2017, κκ. Δημητρίου Κουτσολιούτσου και Law Chiu Chuen, καθώς και κατά του Οικονομικού Διευθυντή της FFGS, κ. Ιωάννη Μπεγιέτη, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie κατά την σημερινή του συνεδρίαση επί τη βάσει των πορισμάτων της Alvarez & Marsal, για την ζημία που υπέστη η εταιρεία από παράνομες πράξεις και παραλείψεις αυτών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη.

Σημειώνεται ότι τον ισολογισμό της FF Group Sourcing Ltd επί σειρά ετών υπέγραφε ως πρόεδρος ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος (τέως πρόεδρος της FFG), ο Ιωάννης Μπεγιέτης CFO και συν-επικεφαλής της FF Asia-Pacific (APAC) και ο Law Chin Chuen.

Όπως έχουν καταγράψει τα πορίσματα των Α&Μ και της ΕΛΤΕ, η εν λόγω θυγατρική αποτελούσε στην πραγματικότητα ένα λογιστικό κατασκεύασμα που «γύριζε» και ενοποιούσε ανύπαρκτους τζίρους, με ανύπαρκτους προμηθευτές και πελάτες, πρακτική την οποία τα ίδια τα στελέχη του ομίλου χαρακτήριζαν ως «γύρω-γύρω όλοι».

Με βάση τα πορίσματα εμφανίζεται να κατέγραφε ψευδή οικονομικά στοιχεία στους ισολογισμούς της σχετικά με ταμειακά διαθέσιμα, πωλήσεις, αποθέματα και κέρδη, με σκοπό αυτά να συμπεριληφθούν στους ενοποιημένους ισολογισμούς της μητρικής στην Ελλάδα και να εμφανίζεται έτσι η FF ως εξαιρετικά κερδοφόρα και οικονομικά ισχυρή εταιρεία, η οποία «σήκωνε» υψηλό δανεισμό και οι μέτοχοί της πραγματοποιούσαν placements καταγράφοντας μεγάλες υπεραξίες.

Η Folli Follie ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι αποφασίστηκε να δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των ιδίων προσώπων στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαδικασίας ενώπιον των ελληνικών ποινικών δικαστηρίων, σημειώνει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση.

Αναφέρει επίσης σε σχετική ανακοίνωση ότι επιφυλάσσεται να στραφεί στο μέλλον και κατά άλλων προσώπων, σε περίπτωση που κατά την πορεία της συνεχιζόμενης έρευνας προκύψουν σχετικές ευθύνες.

Σημειώνει τέλος ότι θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό κατά την άσκηση των εν λόγω αγωγών.

Πηγή: capital.gr

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας

Διαβάστε, επίσης: O Νίκος Μερτζάνος έρχεται για πρώτη φορά στη σκηνή του Half Note

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Πώς να κλείσετε ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία σε 120 δόσεις

Εκατόν είκοσι μηνιαίες δόσεις για όλους ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής, οι οποίες ...

«H Ελλάδα θα επιστρέψει το 2040 στα προ κρίσης επίπεδα» – Ψευτοπανηγυρισμοί από ΣΥΡΙΖΑ

Επιστροφή της οικονομίας στα προ κρίσης επίπεδα το 2040 βλέπουν οι οικονομολόγοι της IHS ...

ΟΑΕΔ: Παράταση ρύθμισης στα δάνεια της εργατικής κατοικίας

Την παράταση κατά έξι μήνες της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών και δικαιούχων Εργατικής Κατοικίας ...

ΔΕΗ: Εντατικοί έλεγχοι τς εφορίας στα ρολόγια -Στόχος τα διαμερίσματα που δηλώνονται κλειστά

Στο στόχαστρο μπαίνουν τα διαμερίσματα και γενικά οι κατοικίες που δηλώνονται ως «κλειστά» στην Εφορία και ...

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ο Γενικός Δείκτης επανήλθε στα κέρδη

Επανήλθε στα κέρδη η Αθήνα καθώς οι αγοραστές έδειξαν τις διαθέσεις τους για την ...

Lamda Development: Σε 30,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη 9μηνου

Σε ανoδική πορεία και τα τρία εμπορικά κέντρα με μέση πληρότητα 99% Σε 40,9 ...