Επίδομα θέρμανσης: Εντός της ημέρας θα ανοίξει πιθανότατα η πλατφόρμα myΘέρμανση

Ανοίγει πιθανότατα μέσα στην ημέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση από την ΑΑΔΕ και έτσι οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, έτσι ώστε να λάβουν το επίδομα θέρμανσης, που εφέτος είναι σημαντικά αυξημένο.

Θα προηγηθεί η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για εκείνους που δικαιούνται να λάβουν το επίδομα θέρμανσης, καθώς επίσης και το ύψος του επιδόματος. Να σημειωθεί ότι το φετινό επίδομα μπορεί να είναι αυξημένο έως και 68%.

Εν συνεχεία θα ανοίξει η πλατφόρμα, πιθανότητα εντός της ημέρας, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί το πρωί της Τρίτης.

Το φετινό επίδομα θέρμανσης θα το λάβουν περισσότεροι, εκτιμάται πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά, ενώ το συνολικό ποσό που θα δοθεί είναι 168 εκατ. Ακόμη δύο διαφορές υπάρχουν σε σχέση με πέρυσι. Η πρώτη είναι ότι θα το λάβουν και εκείνοι που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, ενώ εκείνοι που κάνουν χρήση καυσόξυλων θα δικαιούνται επίδομα, αν μένουν σε περιοχές κάτω των 3.500 κατοίκων από 2.500 κατοίκους πέρυσι.

Οι δικαιούχοι που έλαβαν και πέρυσι το επίδομα θα λάβουν ως προκαταβολή το ποσό που τους καταβλήθηκε για τη χειμερινή σεζόν 2020-2021. Στις 30 Δεκεμβρίου θα λάβουν το υπόλοιπο ποσό του επιδόματος που δικαιούνται μετά και την υποβολή των τιμολογίων. Στο τέλος Δεκεμβρίου θα πληρωθούν και οι νέοι δικαιούχοι, τα νοικοκυρά δηλαδή που θα λάβουν για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω της αύξησης των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Το φετινό επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100 έως 750 ευρώ και τα ποσά είναι αυξημένα κατά 36% για τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά, 49% για τις οικογένειες με ένα παιδί, 59% για όσους έχουν δύο παιδιά και 68% για τις οικογένειες με 3 παιδιά. Χορηγείται για αγορές πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή άλλων καυσίμων θέρμανσης από τους δικαιούχους, καθώς και για αγορές καυσόξυλων ή πέλλετ από δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα σε ορεινές περιοχές με πληθυσμό μέχρι 3.500 κατοίκους.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι:

Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.
Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδααντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ. Έτσι το εισοδηματικό όριο ανέρχεται σε 23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο, 26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα, 29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα.

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Χρ. Σταϊκούρας: Πότε και πώς θα αξιοποιηθούν τα 7- 8 δισ. που αναλογούν στην Ελλάδα

Κεφάλαια περίπου 7- 8 δισ. ευρώ συνολικά αναλογούν στην Ελλάδα με βάση τα εργαλεία ...

Έκκληση από τους επιστήμονες για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και για το τρίτο κύμα

Την ανάγκη ανοίγματος του λιανεμπορίου τόνισαν οι επιστήμονες εμφανιζόμενοι παράλληλα και καθησυχαστικοί για την ...

Κορωνοϊός: Δείτε αναλυτικά όλα τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης

Τα νέα μέτρα για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους για την αντιμετώπιση των συνεπειών ...

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί στους εργαζομένους

Για τον μήνα Νοέμβριο, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα δηλωθούν σε αναστολή, ...

Η VW λέει οριστικά αντίο στην Τουρκία

Το 2019 η VW είχε ανοίξει μια θυγατρική στην Τουρκία, απ’ότι φαίνεται όμως η ...

Τι περιμένουν τα e-shops στην «καραντίνα» – Η νέα στρατηγική

Στον τρόπο που θα αντιδράσουν οι καταναλωτές στη διάρκεια της «καραντίνας» στρέφονται τα βλέμματα ...