Γλυκό του κουταλιού καρπούζι ό,τι πρέπει με ένα παγωμένο ποτήρι νερού το καλοκαίρι

Αγαπάμε το καρπούζι και θα ήταν τέλειο να μπορούσαμε να το δοκιμάσουμε και ως γλυκό

Αγαπάμε το καρπούζι και θα ήταν τέλειο να μπορούσαμε να το δοκιμάσουμε και ως γλυκό.

Γλυκό του κουταλιού καρπούζι λοιπόν, για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού μαζί με νεράκι παγωμένο και φυσικά καλή παρέα.

Υλικά:

  • 1 κιλό φλούδα καρπουζιού
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ½ κιλό μέλι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φυλλαράκια αρμπαρόριζας
  • χυμό 3 λεμονιών

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τη φλούδα ώστε να μείνει το άσπρο μέρος. Αφαιρείτε την κόκκινη ψίχα και την κόβετε σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια. Σκεπάζετε τα κομμάτια με νερό και ρίχνετε το χυμό 2-3 λεμονιών. Τα αφήνετε να μείνουν 1½ με 2 ώρες.

Τα στραγγίζετε πρώτα σε σουρωτήρι και μετά σε πετσέτα. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά. Ρίχνετε τα κομμάτια να βράσουν για 15 λεπτά. Αφήνετε το γλυκό να μείνει 18 ώρες.

Προσθέτετε το μέλι και ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι, ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται. Προς το τέλος ρίχνετε δύο κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού και τα φύλλα της αρμπαρόριζας.

Μεταφέρετε το γλυκό, καυτό, σε αποστειρωμένα βάζα. Τα σφραγίζετε και τα γυρίζετε ανάποδα. Τα αφήνετε έτσι μέχρι να κρυώσουν και τα αποθηκεύετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας

Διαβάστε, επίσης:Γλυκά με λίγες θερμίδες

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Χοιρινή τηγανιά με πράσο για το οικογενειακό τραπέζι

Κυριακή σήμερα, μια ημέρα που για τους περισσότερους από εμάς μέσα μας θεωρείται ημέρα ...

Musical, Wine & Xmas Spirit στο Κτήμα Βασιλείου !

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, με γιορτινή διάθεση και κέφι, σας περιμένουμε, ...

Belle Amie: Γευστικός Προορισμός

Στην καρδιά του Πειραιά, στον πεζόδρομο της Αγγέλου Μεταξά στο Πασαλιμάνι, το Belle Amie, ...

Η κερκυραϊκή γαστρονομία ταξιδεύει στην Ευρώπη

Φορείς και παραγωγοί της Κέρκυρας καλούνται να αναδείξουν το γαστρονομικό πολιτισμό της Κέρκυρας και ...

Aυτά είναι τα 5 αθηναϊκά εστιατόρια που έχουν φέτος αστέρι Michelin

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των αστεριών Michelin στον έναστρο «εστιατορικό» ουρανό της Αθήνας. Σε μια μεγάλη ...