Κοινωφελής Εργασία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης

Παράταση ζητούν και οι δήμαρχοι

Aνοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για τους ωφελούμενους της κοινωφελούς εργασίας 4/2020, αφήνει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε γραπτή του απάντηση σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης στην απάντησή του τονίζει:

«Αναφορικά με την επανεξέταση της απόφασης διακοπής της δράσης με τίτλο: «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης», προϋπολογισμού 276.699.200 Ευρώ, 36.500 ωφελούμενοι» (Δημόσια Πρόσκληση 4/2020), σας γνωρίζουμε ότι η υλοποίηση συνεχίζεται.

Επιπλέον, όπως υπογραμμίστηκε κατά τη συζήτηση της με αριθ. πρωτ. 12/10/20-1-  2021 Επίκαιρης Επερώτησης στη Βουλή στις 12 – 02 – 2021, λόγω των ιδιαίτερων  συνθηκών εξετάζονται όλες οι δυνατότητες, σε στενή συνεργασία και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Διαμαρτυρία πρώην ωφελούμενων

Μάλιστα, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, σε επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ οι 30.333 πρώην εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με την Δημόσια πρόσκληση 8/2018, αναρωτιούνται «εάν είναι στις προθέσεις σας να παρατείνετε έως το τέλος του 2021 το πρόγραμμα 4/2020 και εάν ναι, με ποια αιτιολογία καθώς ο προκάτοχός σας 1,5 χρόνο πριν είχε αρνηθεί την παράταση του δικού μας προγράμματος και την συμμετοχή μας στο νέο πρόγραμμα 1 χρόνο πριν, με αιτιολογία ότι απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Να προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα

Και συνεχίζουν: «Εμείς με επιχειρήματα και με αιτιολογία την δυσκολία λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούσαν και πέρυσι λόγω Covid, αιτηθήκαμε έστω την συμμετοχή μας. Πως εσείς τώρα, εξετάζετε το ενδεχόμενο αυτό για το πρόγραμμα 4/2020 με αφορμή τις ειδικές συνθήκες λογω Covid οι οποίες υπήρχαν κι 1 χρόνο πριν;  Όσον αφορά το επιχείρημα των εργαζομένων του προγράμματος 4/2020 ότι διαθέτουν εμπειρία και βάσει και αυτού του επιχειρήματος αιτούνται παράταση, θέλουμε να σας τονίσουμε ότι όλοι οι πρώην εργαζόμενοι από όλα τα προηγούμενα προγράμματα διαθέτουμε την ίδια εμπειρία και ίσως και περισσότερη, καθώς κάποιοι έχουν εργαστεί παραπάνω από 1 φορά σε ανάλογο πρόγραμμα από το 2013. Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω εάν προτίθεστε να παρατείνετε το υπάρχον πρόγραμμα, θα σας ζητήσουμε να το ξανασκεφτείτε διότι παρόλο που υπήρχαν οι ίδιες ειδικές συνθήκες κι 1 χρόνο πριν τα δικά μας αιτήματα ουδέποτε υλοποιηθηκαν.

Το ιδανικό είναι να προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα καθώς λόγω των ειδικών συνθηκών που κι εσείς αναφέρετε, εμείς είμαστε άνεργοι από τον Οκτώβριο του 2019 και θα ήταν άδικο να γίνει μια τέτοια είδους διάκριση προς όλους τους πρώην εργαζόμενους στα προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που είμαστε μακροχρόνια άνεργοι και που 1 χρόνο πριν με τις ίδιες ειδικές συνθήκες το Υπουργείο Εργασίας αρνήθηκε ακόμα και την συμμετοχή μας στις αιτήσεις του προγράμματος 4/2020», καταλήγουν οι 30.33 πρώην εργαζόμενοι 30.333 πρώην εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με την Δημόσια πρόσκληση 8/2018.

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη

Επίσημη επίσκεψη στην Λιβύη πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ...

ΥΠΑ: Αύξηση ταξιδιωτών που θα εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε τις νέες παρατάσεις, αλλά και τις τροποποιήσεις των ...

Κυκλάδες: Δάσκαλος πολεμικών τεχνών κατηγορείται για ασέλγεια σε 15χρονη

Νέα υπόθεση απόπειρα ασέλγειας σε απόπειρα 15χρονου κοριτσιού, έρχεται στο φως, σε νησί των ...

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Θα κάνουμε στάση εργασίας όπου μας υποχρεώσουν να κάνουμε τηλεκπαίδευση

Το μέτρο με τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που κάνουν κατάληψη δεν ...

Θεσσαλονίκη: Έκρηξη στα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι το βράδυ της Τετάρτης στην είσοδο της ...

Η νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού πραγματοποιείται στις 16 Οκτωβρίου

Την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 28.997 δικαιούχους. Ειδικότερα, σύμφωνα με ...