Απεβίωσε, σε ηλικία 73 ετών, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Καρυπίδης

Σκηνοθέτησε γύρω στα 100 ντοκιμαντέρ για την ελληνική τηλεόραση

Η μικρού μήκους ταινία του «Θεόφιλος ο ζωγράφος» κέρδισε το 1979 το Α΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών κατά το χρονικό διάστημα 1988-90.

Φιλμογραφία:

– 1967 «Όριο» (μικρού μήκους)

– 1975 «Τελευταίος σταθμός: Κρόιτσμπεργκ (μικρού μήκους ντοκιμαντέρ)

– 1979 «Ο ζωγράφος Θεόφιλος»

– 1982 «Επικίνδυνο παιχνίδι»

– 1986 «Μάγισσες»

– 1988 «Στη σκιά του φόβου»

– 1992 «Η ουρά του φιδιού»

– 1992 «Πεθαμένο λικέρ»

– 1995 «Μαγεμένοι»

– 2004 «Ουτοπία»

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook καθώς και στο Twitter και LinkedIn για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας

Διαβάστε, επίσης:«Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου

 

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Κορονοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα για το… “αντίδοτο” του Κυριάκου Βελόπουλου

Κορονοϊός και τα… μαντζούνια του! Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα, ...

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Με ελικόπτερο οι απεγκλωβισμοί σε Μπούρτζι και Λευκαντί

Αγώνας δρόμου γίνεται στην Εύβοια για τον απεγκλωβισμό ατόμων και την αποκατάσταση των προβλημάτων ...

Ανοίγουν τα θερινά σινεμά – Ποιες ταινίες θα προβληθούν το καλοκαίρι

Μετά την ανακοίνωση για το άνοιγμα των θερινών σινεμά, έχει αρχίσει και ο προγραμματισμός ...

Κίναρος : Αγωνία για τη μοναδική κάτοικο του νησιού που αγνοείται

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ στην Κίναρο, με την εξαφάνιση της μοναδικής κατοίκου ...

Ελένη Τοπαλούδη: Καρέ-καρέ η τελευταία της διαδρομή πριν τη δολοφονία

Κάμερες ασφαλείας στη Ρόδο κατέγραψαν καρέ-καρέ τη διαδρομή που έκανε η Ελένη Τοπαλούδη και οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της ...