Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης:Νομοσχέδιο που προβλέπει τη κάλυψη 960 οικισμών με τηλεοπτικό σήμα

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζεται να δώσει λύση στο πρόβλημα με το τηλεοπτικό σήμα που αντιμετωπίζουν περίπου 500.000 κάτοικοι της Ελλάδας. Με το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η επιχορήγηση αγοράς αποκωδικοποιητή 150 ευρώ τα οποία θα δοθούν για τον εξοπλισμό αλλά και την 8ετή εγγύηση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το πρόγραμμα αφορά 960 οικισμούς που δεν είχαν τηλεοπτικό σήμα, καθώς προστίθενται σε πρώτη φάση 520 οικισμοί, ενώ υπάρχει σχεδιασμός σύμφωνα με την έκδοση σχετικής απόφασης του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης να προστεθούν επιπλέον οικισμοί εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Σημειώνεται ότι με το νομοσχέδιο, απλοποιείται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από πλευράς των κατοίκων των λευκών περιοχών. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για την επιλογή του παρόχου της αρεσκείας τους και τη λήψη της σχετικής επιχορήγησης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (https://www.gov.gr) ή μέσω των ΚΕΠ.

Η διαδικασία αυτή σχεδιάζεται να είναι εξαιρετικά απλή, καθώς οι δικαιούχοι θα καταθέτουν μόνο τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας τους και η άντληση όλων των υπόλοιπων στοιχείων θα αντλούνται ηλεκτρονικά και χωρίς να απαιτούνται επιπρόσθετες ενέργειες από τους πολίτες. Μέχρι σήμερα οι δικαιούχοι μπορούσαν να απευθυνθούν μόνο στα ΚΕΠ για να υποβάλλουν το αίτημά τους συνοδευόμενο από ως και επτά δικαιολογητικά.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την αντίστοιχη χρονική επέκταση στα 8 έτη της εγγύησης του αναγκαίου εξοπλισμού. Σημειώνεται πως σήμερα οι δικαιούχοι μπορούν να απευθυνθούν στην Digea ή την Cosmote για την παροχή της υπηρεσίας τηλεοπτικής κάλυψης. Για όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος δεν προβλέπεται κάποιου είδους οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων με τη μορφή συνδρομής.

Με τις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το έργο της καθολικής κάλυψης παρατείνεται για οκτώ έτη, ως το 2028 δηλαδή, και σε αυτό μπορούν να μετέχουν τόσο οι πάροχοι δικτύων όσο και οι πάροχοι ηλεκτρονικών επικοινωνιών που χρησιμοποιούν άλλα δίκτυα. Το ποσό της επιδότησης παραμένει στα 110 ευρώ ανά νοικοκυριό, ενώ στον κατάλογο των προς κάλυψη περιοχών εντάσσονται δεκάδες ακόμη χωριά και περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Digea και να δείτε το χάρτη με την ψηφιακή κάλυψη της περιοχής σας καθώς και άλλες χρηστικές πληροφορίες.

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Κλειστή η ΔΟΥ Κορίνθου λόγω κρούσματος κορωνοϊού

Έκλεισε η ΔΟΥ Κορίνθου λόγω κρούσματος κορωνοϊού. Σύμφωνα με το korinthostv.gr, υπάλληλος της ΔΟΥ ...

Δόμνα Μιχαηλίδου: Πρωτοβουλίες για τη στήριξη αστέγων

Δράσεις για τη στήριξη των αστέγων και των πιο ευάλωτων πολιτών, προωθεί η Δόμνα ...

Καιρός: Η «Πηνελόπη» δημιούργησε πάνω από 16.200 κεραυνούς

Η κακοκαιρία «Πηνελόπη» απασχόλησε τη χώρα μας για περίπου μία εβδομάδα, από την Κυριακή ...

Δύο κρούσματα κορωνοϊού στα πρώτα 500 τεστ σε «στενές επαφές» μόλυνσης στη Μόρια

Δύο κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε «στενές επαφές» ατόμου που βρέθηκε θετικό στον ιό στο ...

Καλάβρυτα, ιδανική επιλογή για διακοπές στη φύση

Η γραφική κωμόπολη στην Ορεινή Αχαΐα, σε απόσταση 189 χλμ. από την Αθήνα, προσφέρεται ...

Greekfarms.gov.gr: Ένα παράθυρο σε όλο τον κόσμο για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα

Ένα νέο «παράθυρο» στην πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων, ανοίγει ...