Συνεχίζεται για 15η μέρα η κατάληψη στο ΑΠΘ

Σε επίσημη αναστολή η κεντρική διοικητική και οικονομική λειτουργία του ΑΠΘ

Σε επίσημη αναστολή βρίσκεται η κεντρική διοικητική και οικονομική λειτουργία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθώς βασικές υπηρεσίες του Ιδρύματος αδυνατούν να λειτουργήσουν λόγω της συνεχιζόμενης για 15η ημέρα κατάληψης στο Κτίριο Διοίκησης, από ομάδα ατόμων που παραμένει μέσα και τη νύχτα.

Η Σύγκλητος του Ιδρύματος, που από τις 24 Φεβρουαρίου βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, εξέδωσε τρία ψηφίσματα (24/2, 1/3, 2/3) στα οποία ζητεί την άμεση λήξη της κατάληψης του κτιρίου, επισημαίνοντας ότι «η συνέχισή της καθιστά αδύνατη τη λειτουργία των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών και Τμημάτων Σχολών στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ».

Η ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου για την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του διαβιβάστηκε υπογεγραμμένη από τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθ. Νίκο Παπαϊωάννου στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), καθώς -μεταξύ άλλων- τις ημέρες της κατάληψης έχουν παρέλθει ή εκπνέουν ημερομηνίες που αφορούν πληρωμές, προμήθειες, διαγωνισμούς, εργολαβίες, εξελίξεις μελών ΔΕΠ, την επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας και κάθε άλλη κεντρική διοικητική λειτουργία του πανεπιστημίου.

«Η Σύγκλητος του Α.Π.Θ. στη με αριθμό 3055/24-2-2021 συνεδρίασή της, η οποία παραμένει διαρκής, αποφάσισε για λόγους ασφαλείας και προς διασφάλιση των εννόμων συμφερόντων του Α.Π.Θ έναντι τρίτων, την αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών και Τμημάτων που στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο της Διοίκησης και την αναστολή των διοικητικών προθεσμιών που σχετίζονται με αυτές, έως τη λήξη της κατάληψης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Οργάνου.

Για την απόφαση της συγκλήτου περί «Αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο της Διοίκησης» , έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας.

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Δωρεάν rapid test από αύριο για όλους τους πολίτες της επικράτειας

Για όλους τους πολίτες αύριο Δευτέρα θα μπορούν να πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test σε 108 ...

Σοφία Κοκοσαλάκη: Την Πέμπτη στην Κηφισιά η κηδεία της

Το τελευταίο αντίο θα πουν την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου φίλοι και συγγενείς στη Σοφία ...

Χ. Σταϊκούρας στο CNBC: Θα διαπραγματευτούμε νέους δημοσιονομικούς στόχους

Η Ελλάδα επιθυμεί να διαπραγματευτεί νέους δημοσιονομικούς στόχους με τους πιστωτές της στην Ευρωζώνη, ...

Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι στο κέντρο της Αθήνας για τον Τζορτζ Φλόιντ

Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόντ από λευκούς αστυνομικούς στη ...

Τρεις θάνατοι σε ένα 24ωρο, 108 στο σύνολο – Μόλις 17 νέα κρούσματα κορονοϊού

Μόλις 17 είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, με ...