Ελλάδα: Το τελευταίο σοβιέτ

Σαν χθες, στις 29 Αυγούστου 1949, ολοκληρώθηκε ένα πολύ μαύρο, λυπηρό και πονεμένο κεφάλαιο για το ελληνικό έθνος μιας και τότε ακριβώς έληξε ο εμφύλιος σπαραγμός του 1946-1949 μεταξύ του Ελληνικού στρατού και του Δημοκρατικού στρατού, που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του ΚΚΕ. Σε εκείνον τον καταστροφικότατο και πολύ αιματηρό εμφύλιο σκοτώθηκαν περισσότεροι Έλληνες, Ελληνίδες και Ελληνόπουλα από όσους σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς στον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος που είχε διάφορα ονόματα ανάλογα με την πλευρά του πολέμου. Άλλοι τον αποκαλούσαν «συμμοριτοπόλεμο» εννοώντας «συμμορίτες» τους κομμουνιστές (ο όρος χρησιμοποιούνταν και από το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, Ευάγγελο Αβέρωφ) ενώ οι ίδιοι οι κομμουνιστές τον αποκαλούσαν «δεύτερο αντάρτικο» εννοώντας ότι ήταν η συνέχεια της Αντίστασης. Έχουν υπάρξει πολλές αμφιβολίες από διάφορους ιστορικούς κατά καιρούς όσον αφορά το κατά πόσο ήταν πράγματι «εμφύλιος» ο πόλεμος του 1946-1949. Ο λόγος είναι επειδή στην μεριά του Δημοκρατικού Στρατού υπήρχαν πλέον ελάχιστοι Έλληνες και υπήρχαν ως επί των πλείστων Βούλγαροι και Σλαβομακεδόνες. Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω εμπόλεμη διαμάχη μεταξύ κομμουνιστών και εθνικόφρωνων αποφασίστηκε να ονομάζεται «εμφύλιος» μόλις το 1989 από την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη με ΥΠΕΞ τον Α. Σαμαρά. 

Ο «μικρομεγάλος» ηγέτης, Ουίνστον Τσόρτσιλ («μεγάλος» επειδή ήταν ο πρώτος –και στην αρχή ο μόνος- που τα έβαλε με τον Χιτλερικό καθεστώς αλλά και «μικρός» επειδή εξαιτίας του συρρικνώθηκε η Βρετανική Αυτοκρατορία, η Αυτοκρατορία όπου ο Ήλιος δεν έδυε ποτέ, σε ένα μικρό νησάκι) είχε πει «η ιστορία γράφεται πάντα από τους νικητές». Κάτι παρόμοιο είχε πει και ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ στο Mein Kampf, ότι «κανένας δεν θα ρωτήσει τον νικητή του πολέμου αν λέει την αλήθεια». Σε εμάς τους Έλληνες όμως έγινε ένα ιστορικό παράδοξο. Σε εμάς οι ηττημένοι του εμφυλίου έγραψαν την ιστορία. Και αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους κομμουνιστές. Διάφορα τα παραδείγματα παραχάραξης της ελληνικής ιστορίας από το 1949 και έπειτα… Οι Έλληνες κομμουνιστές έχουν το απόλυτο δικαίωμα να εορτάζουν σαν μια «μαύρη επέτειο», κάτι σαν την δική τους «Μεγάλη Παρασκευή», την 29η Αυγούστου σαν την ημέρα που ηττήθηκε στον Γράμμο και στον Βίτσι ο Δημοκρατικός Στρατός. Οι Έλληνες δεξιοί όμως και γενικότερα όσοι είναι υπέρ της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δεν έχουν δικαίωμα να εορτάζουν την συγκεκριμένη ημέρα για να μην χαρακτηριστούν ως «φασίστες» και «ακροδεξιοί», παρότι όλοι ξέρουμε εκ του αποτελέσματος ότι έτσι και ηττούνταν ο Ελληνικός στρατός στον Γράμμο και στον Βίτσι, όχι μόνο δεν θα είχαμε δημοκρατία για πολλά χρόνια (και ας βαυκαλίζεται ο κ. Κουτσούμπας ότι στο Ανατολικό μπλοκ υπήρχε «αληθινή δημοκρατία») αλλά θα περνούσαμε και απίστευτα πολλές περιπέτειες σαν έθνος από πείνα και φτώχεια μέχρι εκτελέσεις και εκτοπίσεις αντιφρονούντων. 

Άλλωστε το είχε πει και ο Αθανάσιος Κλάρας, γνωστός με το παρατσούκλι Άρης Βελουχιώτης… Ότι «7,5 εκατομμύρια είναι οι Έλληνες. Δεν μας πειράζει εάν απομείνουν μονάχα 3.000.000! Και πολλοί είναι!…»! Δεν ξεχνάμε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (που είναι διάσπαση του ΚΚΕ, άρα αποδέχεται όλο το παρελθόν του μέχρις το 1968), κ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, που είχε πει μέσα στο κοινοβούλιο προς τους συναδέλφους του «ραντεβού στα γουναράδικα» (δηλαδή στα ανθρωποσφαγεία, όπως τα έλεγε ο Βελουχιώτης). Και αναρωτιόμαστε αν υπήρξε ποτέ κανένας δεξιός βουλευτής που να άφησε υπονοούμενα για τις βόμβες ναπάλμ που έριξαν οι Αμερικάνοι στον Γράμμο και τον Βίτσι, απανθρακώνοντας τους κομμουνιστές… Δεν ξεχνάμε τους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα που έτρωγαν πιτόγυρα με σαμπάνιες στο υπουργείο ενώ την ίδια στιγμή κρεμόταν στον πίνακα πορτραίτο του Άρη Βελουχιώτη. Και αναρωτιόμαστε τι αντιδράσεις θα υπήρχαν στον κόσμο αν οι υπουργοί κάποιας δεξιάς κυβέρνησης εμφάνιζαν τέτοια κιτς εικόνα με την διάφορα ότι αντί για τον Άρη Βελουχιώτη, να είχαν πορτραίτο του Ναπολέοντα Ζέρβα. Δεν ξεχνάμε ότι οι κομμουνιστές στην Ελλάδα μιλάνε και διακηρύττουν την ηρωική αντίσταση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και παραλείπουν τεχνηέντως να μας αποκαλύψουν δύο πράγματα… Πρώτον, ότι το ΚΚΕ μέχρι το 1941 υπάκουε στο σύμφωνο Ρίμπετρομπ-Μολότοφ που ήθελε την ΕΣΣΔ να είναι συνεργάτης της ναζιστικής Γερμανίας και άρα δεν έκανε καμία αντίσταση αλλά αντιθέτως έλεγε στους Έλληνες στρατιώτες να πετάξουν τα όπλα και να υποδεχτούν τους Ιταλούς και τους Γερμανούς, τα «ταξικά αδέρφια». Δεύτερον, δεν αναφέρουν ότι το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ επιτίθονταν –και μάλιστα με άνανδρο τρόπο- σε όποια άλλη αντιστασιακή οργάνωση δεν ελέγχονταν από τους κομμουνιστές. Και αναρωτιόμαστε γιατί αυτά δεν τα ξέρει ο ελληνικός λαός παρά μόνο ξέρει για τους Χίτες και τους Ταγματασφαλίτες (και αυτό επειδή οι τελευταίοι πολέμησαν τους κομμουνιστές). 

Ένα ακόμη παράδειγμα του πόσο επηρεασμένοι είμαστε από την προπαγάνδα του ΚΚΕ και όλων των αριστερών κομμάτων στηρίζεται στο πόσοι Έλληνες γνωρίζουν «ποιους πολεμήσαμε» το 1941-1945; Ποιοί ήταν εκείνοι οι λαοί που διέπραξαν εγκλήματα κατά των Ελλήνων και μας είχαν υπό κατοχή; Οι περισσότεροι θα πουν τους Γερμανούς και τους Ιταλούς αλλά θα ξεχάσουν λόγω της προπαγάνδας του ΚΚΕ τους Αλβανούς και τους Βουλγάρους, οι οποίοι επίσης μας είχαν υπό κατοχή σε ορισμένα εδάφη. Θα σκεφτεί κανείς, και τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με το ΚΚΕ; Έχει διότι οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί μετά τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο πέρασαν στο Ανατολικό μπλοκ, οπότε πλέον ήταν κομμουνιστές, οπότε οι αριστεροί δεν θα μπορούσαν να κατηγορούν δύο κράτη που ανήκουν στον υπαρκτό σοσιαλισμό… Έτσι βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια φωτογραφίες της Μέρκελ και του Σόιμπλε να έχουν μουστάκια ναζί αλλά ποτέ δεν ακούμε για τα εγκλήματα των Βουλγάρων (όπως κάψιμο χωριών, απαγχονισμός Ελλήνων, αποκεφαλισμοί κλπ) στην ελληνική επαρχεία. 

Αυτό το άρθρο δεν αναφέρεται ούτε στο 1% της προπαγάνδας που δέχεται ο Έλληνας από τον παναριστερισμό στην χώρα και σίγουρα θα γραφτούν και άλλα. Πιστεύουμε ότι αν ο Έλληνας μαθαίνει 100 αναλήθειες ή ψέματα, αν θέλετε, τα 90 από αυτά προέρχονται από την αριστερή πτέρυγα. Και αυτό δείχνει και το πόσο αδύναμο και σαθρό είναι το αστικό καθεστώς στην χώρα μας. Ενώ σε άλλες χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Εσθονία και η Ουκρανία έχουν απαγορευτεί τα κομμουνιστικά κόμματα ξέροντας από πρώτο χέρι τι εστί κομμουνισμός και σε άλλες απλά περνιέσαι για τρελός αν δηλώσεις κομμουνιστής, στην Ελλάδα έχουμε ένα σταλινικοφασιστικό μόρφωμα το οποίο ζει από τους φόρους μας για να προπαγανδίζει τον Στάλιν και την πεθαμένη πια ΕΣΣΔ… Ο Θεός να μας φωτίσει!

Από: ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα :

100 Αυθεντικές Κρητικές Συνταγές: Το βιβλίο μαγειρικής της Εύας Παρακεντάκη

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Κοροναϊός: Μαθήματα μέσω Ίντερνετ για τα σχολεία που κλείνουν με «συνταγή» ΕΑΠ

Όλα τα σενάρια, όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων και στην εκπαίδευση των μαθητών, ...

Βόρειο Αιγαίο: «Εμφύλιος» για τις ΜΚΟ σε Λέσβο-Χίο-Σάμο

Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται για 3η συνεχή ημέρα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ...

Απειλές στον Κατερινόπουλο: Του «έριξαν» το blog

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός το τελευταίο διάστημα όταν και έβαλε δημόσια ...

Θεοδωρικάκος: Με όρους διαφάνειας, ταχύτητας και αντικειμενικότητας η χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας

Η έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας παραδόθηκε στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, ...

Ιονία οδός: Ένα δυστύχημα και 9 ατυχήματα σε ένα χρόνο από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ως την Άρτα

Ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα και εννέα τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό κατεγράφησαν κατά τη ...

Κορονοϊός: Ετοιμάζεται το εξιτήριο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που νοσηλεύεται αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο με κορονοϊό, αναμένεται να ...