Αναδρομικά κληρονόμων: Πληρωμή 40 εκατ. ευρώ σε 63.207 δικαιούχους

Την πρώτη πληρωμή για τα αναδρομικά ανακόινωσε ο ΕΦΚΑ. Αφορά τις μειώσεις της περιόδου Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 για τους δικαιούχους – κληρονόμους συνταξιούχων α΄ βαθμού χωρίς διαθήκη που υπέβαλαν ηλεκτρονικά και οριστικοποίησαν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση/αίτηση.

Κατόπιν διασταυρώσεων προέκυψε ότι 30.000 από τα 102.997 αιτήματα απ΄τήν κατηγορία αυτή, αφορούν περιπτώσεις για τις οποίες δεν είχαν γίνει κρατήσεις προς επιστροφή την περίοδο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 στους θανόντες συνταξιούχους και θα σταλεί σχετικό ενημερωτικό email τις προσεχείς ημέρες.
Από τις 72.924 αιτήσεις εκκαθαρίστηκαν μηχανογραφικά 63.207 αιτήσεις και πληρώθηκαν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 40.096.308,56 € στους δικαιούχους. Επιπλέον 626 αιτήσεις κληρονόμων τέως συνταξιούχων της ΕΤΕ θα πληρωθούν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, λόγω ειδικής διαχείρισης (εξαίρεσης) που απαιτείται στις κρατήσεις υπέρ υγείας.
Από το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής της αίτησης ενημερωτικό σημείωμα για το ποσό που έλαβε ο κάθε δικαιούχος. Την ίδια ημέρα θα δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων και σε όσους εσφαλμένα οριστικοποίησαν την αίτησή τους.

Για τις αιτήσεις που δεν εκκαθαρίστηκαν θα ζητηθεί από τους δικαιούχους να διορθώσουν τα στοιχεία τα οποία καταχώρησαν και δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του αιτήματος τους και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα σταλούν στα τμήματα πληρωμών των υποκαταστημάτων του e-ΕΦΚΑ για διόρθωση και εκκαθάριση.

Στα τμήματα πληρωμών θα σταλούν επίσης 5.781 αιτήσεις κληρονόμων β΄ βαθμού για τις οποίες δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη μηχανογραφική επεξεργασία με στόχο να πληρωθούν στην 3η προγραμματισμένη πληρωμή (10/4/2021).

Τέλος τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου θα δοθεί σε παραγωγική λειτουργία η υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων για τις αιτήσεις με διαθήκη.

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Κουμουτσάκος: Θα συνεχίσουμε τη ρωμαλέα και στιβαρή πολιτική φύλαξης των συνόρων

Μήνυμα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τη «ρωμαλέα και στιβαρή πολιτική φύλαξης των συνόρων» ...

Κοινωφελής εργασία: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τις 36.500 θέσεις

Ξεκινάει σήμερα από τις 11:00 π.μ. η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ...

ΕΥΔΑΠ: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 21% σε 58,1 εκατ. ευρώ

Αυξημένη κερδοφορία παρουσίασε για ακόμη μια χρονιά η ΕΥΔΑΠ, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως ...

Δεν ανακόπτονται με κανένα μέσο οι Ταλιμπάν: Πλησιάζουν την Καμπούλ

Είναι γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες ότι μετά την ανακοίνωση της σταδιακής αποχώρησης των ...

Lockdown: Άρση 7 Δεκεμβρίου-Όλα τα σενάρια

Η εφαρμογή του lockdown στη χώρα, καθώς και η επιβολή μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων ...

NBA: Κορυφαίος αμυντικός της σεζόν ο Αντετοκούνμπο

O Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να πετυχαίνει μοναδικά επιτεύγματα στο ΝΒΑ και να σαρώνει τα ...