Πολιτικό κόμμα ή ρουσφέτι και διαφθορά

Τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας η έννοια του πολιτικού κόμματος/ παράταξης ακόμακαι του κινήματος, υφίσταται μόνο τυπικά και στα χαρτιά του συντάγματος.

του Θεοχάρη Τσιαμπάζη

Καθώς, ως επί το πλείστον η έννοια κόμμα και γενικότερα η υποχρεώσεις αυτού έχουν εξαλειφθεί, οχι από τον λαό ή από κάποιον άλλο εξωτερικό παράγοντα. Αλλά από τα ίδια τα κόμματα και το σύνολο
αυτών.
Ποια η έννοια του κόμματος; Κόμμα είναι: κάθε συλλογικότητα η οποία σε μια αντιπροσωπευόμενη δημοκρατία οργανώνει τους πολίτες και επιδιώκει να συμμετάσχει στην εκλογή αντιπροσώπων στο κοινοβούλιο προτείνοντας ένα συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων ή εκφράζοντας ιδεολογικές προτιμήσεις με αναφορά στο γενικό καλό. Ποιές οι υποχρεώσεις ενός κόμματος; Είναι τρείς οι κυριότερες. Α) τίμιος αγώνας Β) σωστή ενημέρωση Γ) Αξιοκρατία και διαφάνεια. Βέβαια στην χώρα μας ισχύον καθεστώς είναι τα ακριβώς αντίθετα από αυτά. Ναι ένα κόμμα μπορεί να οργανώνει και να ομαδοποιεί ένα κοινωνικό σύνολο, αλλά προπαγανδίζει, θέτει σε εφαρμογή φειδωλά σχέδια με αθέμιτα μέσα και τέλος αρκετές φορές εμπλέκεται σε οικονομικά κυρίως σκάνδαλα.

Γιατί στη Ευρώπη, τα κόμματα εμπνέουν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στον λαό; Η σκληρή αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα και πολιτικούς με Π κεφαλαίο που είχαμε, που κατέληξαν; Είτε στον τάφο είτε στο εξωτερικό! Αυτό γιατί; Γιατί το διαπλεκόμενο σύστημα και το παρακράτος δεν τους άφησε να εξελιχθούν και να κάνουν την Ελλάδα μια χώρα ισχυρή χωρίς οφειλές. Βέβαια στην χώρα μας καρποφόρησαν άνθρωποι και πολιτικοί πολιτικά και οικονομικά διεφθαρμένοι και φτάσανε το καλύτερο οικόπεδο της γης να χρωστάει πάνω από 600 δισεκατομμύρια ευρώ. Το κεφάλαιο των ευρωπαϊκών κομμάτων είναι αλλού παπά ευαγγέλιο, όμως για αυτό και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, είναι δυνατές και δνε χρειάζονται την βοήθεια καθενός για την επιβίωση τους, πλην εξαιρέσεων. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και πολιτικοί δεν είναι ότι δνε είναι διεφθαρμένοι, είναι, αλλά έως ένα σημείο
σκέφτονται και τον λαό και την οικονομία και την χώρα τους γενικότερα. Ένας και μοναδικός
ήταν ο καλύτερος πολιτικός στην Ευρώπη! Αυτός δεν ακούει σε άλλο όνομα από τον
Ουίστον Τσόρτσιλ, πατριάρχη της ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ας θυμηθούμε την υπόθεση Βενιζέλου και την μεγάλη ιδέα! Όπου ο Βενιζέλος δανείστηκε χρήματα ναι δεν το απαρνήθηκε κανένας, είχε όμως σχέδιο εξόφλησης αυτών των χρημάτων. Έκανε πολλά δημόσια και παράλληλα σημαντικά έργα για την οικονομική/ κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. Είχε οραματιστεί την Ελλάδα μεγάλη! Εξ αυτού προέκυψε και η μεγάλη ιδέα, η οποία και φυσικά δεν προχώρησε, καθώς αντιλήφθηκαν κάποιοι ότι η τσέπη τους δεν θα έχει μεγάλη ρευστότητα. Έτσι η πολιτική αυτή του Βενιζέλου, έφερε το βασιλικό καθεστώς στη χώρα μας και τον βασιλιά Κωνσταντίνο τον Β στην ηγεσία της χώρας, παράλληλα ο Βενιζέλος εκδιώχθηκε έως και την ριζική του φυγή από την Ελλάδα.

Γενικότερα στην Ελλάδα η δολιοφθορά και το συμφέρον μονοπωλούν το ενδιαφέρον στην
πολιτική κανίστρα. Όμως δεν είναι όλοι ίδιοι, ας πάρουμε παράδειγμα τον τωρινό
πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επαναφέρει την αξιοκρατία έως ένα βαθμό
στην χώρα. Με πολλές προκηρύξεις, οι οποίες διενεργούνται μέσω ΑΣΕΠ, κάτι το οποίο
φέρνει και τη διαφάνεια στο δημόσιο. Ως επί το πλείστον επανέρχεται έως ένα σημείο η
αξιοκρατία επί ηγεσίας Κυριάκου Μητσοτάκη!!

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Η Αθηναικη σκηνη στο θεατρο Γκράβα με καλλιτεχνικες δρασεις με φιλανθρωπικό σκοπο

Ανώτερη Δραματική Σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου Καλαμπόκη» στο Ανοιχτό Θέατρο της Γκράβας με καλλιτεχνικές ...

Κύπρος: Όλη κατεχόμενη και όλη τουρκική;

Κείμενο του Θεοφάνη Μαλκίδη Σήμερα έχουμε το ίδιο σκηνικό με την περίοδο του Σχεδίου ...

Γιατί το NBA «αδικεί» τις μικρές αγορές;

Με τη λίγκα να επεμβαίνει και να ξεκινάει έρευνα για τις συζητήσεις των Bucks ...

Κριτική της παράστασης «Αίας», στο θέατρο Αλκμήνη

Περνώντας από το θέατρο Αλκμήνη κοντοστέκεσαι και βλέπεις τις δεκάδες αφίσες που κοσμούν τον ...