Συνεργείο αυτοκινήτων: 4+1 μυστικά για την επιλογή του

Η επιλογή του κατάλληλου συνεργείου αυτοκινήτων δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες οχημάτων επιλέγουν ένα συνεργείο αυτοκινήτων με κριτήριο την φήμη ή κάποιον γνωστό που μπορεί να εργάζεται εκεί. Έχουν όμως δίκιο;

Τι κάνει ένα «καλό» συνεργείο αυτοκινήτων;

Είναι μία ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα για κάποιον, ένα «καλό» συνεργείο αυτοκινήτων είναι το γρήγορο ανεξαρτήτου κόστους, ενώ για κάποιον άλλον το οικονομικό και αξιόπιστο.

Φυσικά το υποκειμενικό κριτήριο είναι πολύ σημαντικό, όμως εάν θέλουμε να βρούμε το πραγματικά «καλό» συνεργείο αυτοκινήτων θα πρέπει να πετύχουμε έναν συνδυασμό υπηρεσιών και πραγμάτων που ικανοποιεί.

  • Διαθεσιμότητα: Υπάρχουν πραγματικά άριστα συνεργεία αυτοκινήτων, όμως έχουν τόση πολύ πελατεία που θα πρέπει να περιμένεις ημέρες ή ακόμα και ολόκληρη εβδομάδα για να κάνεις την πιο απλή επισκευή. Άρα το πρώτο κριτήριο είναι να υπάρχει διαθεσιμότητα.
  • Πλάνο εργασίας: Ένα σωστό συνεργείο αυτοκινήτων ξέρει να σου δώσει το πλάνο εργασίας του. Έτσι είσαι σίγουρος για το πότε θα έχεις έτοιμο το αυτοκίνητο σου πίσω, χωρίς καθυστερήσεις και αναμονές.
  • Λογικές τιμές: Το συνεργείο αυτοκινήτων είναι μία πολύ σημαντική υπηρεσία. Θα πρέπει να είναι οικονομικό, ώστε να μπορείς να το επισκέπτεσαι συχνά και να κάνεις τα προγραμματισμένα service σου χωρίς να βάζεις βαθιά το χέρι στην τσέπη και να φοβάσαι την κάθε επισκευή.
  • Αξιόπιστο: Η αξιοπιστία βρίσκεται στα ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιήσει και την σωστή ενημέρωση. Ένα καλό συνεργείο αυτοκινήτων ποτέ δεν θα κοροϊδέψει για λίγα παραπάνω χρήματα τον πελάτη του, αντιθέτως θα του δώσει λύσεις που θα αποφασίσει ο ίδιος.
  • Ταχύτητα: Η ταχύτητα του service είναι το τελευταίο κριτήριο για να βρεις ένα πραγματικά καλό συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτό που χρειάζεσαι είναι άμεσες εργασίες, που θα κρατήσουν, ώστε να μην τρως τον χρόνο σου στο συνεργείο, ούτε να βγαίνεις εκτός προγραμματισμού όταν δεν έχεις το αυτοκινήτου σου.

Δες τα 5 μυστικά για την επιλογή ενός καλού συνεργείου αυτοκινήτων:

Έρευνα αγοράς

Η έρευνα αγοράς θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα πριν από κάθε σου επιλογή. Είτε αυτό είναι η ασφάλεια αυτοκινήτου, είτε το συνεργείο αυτοκινήτων θα πρέπει να μπαίνεις στη διαδικασία να παίρνεις τιμές και να συγκρίνεις υπηρεσίες. Στην περίπτωση επιλογής ενός συνεργείου αυτοκινήτων θα πρέπει να συγκρίνεις όλα τα παραπάνω κριτήρια και να επιλέγεις αυτό που τα προσεγγίζει καλύτερα. Είναι αρκετά σημαντικό να μένεις ικανοποιημένος κάθε φορά.

Διάβασε κριτικές

Καλές οι απόψεις φίλων, γνωστών και συνεργατών, όμως πόσο αξιόπιστες μπορεί να είναι; Σίγουρα η καλή φήμη ενός συνεργείου αυτοκινήτων μετράει αρκετά, όμως πλέον μπορείς να βρεις και τα λάθη του. Κάνε μία έρευνα στο διαδίκτυο ή σε κάποια σχετική υπηρεσία και διάβασε τα σχόλια. Μην μείνεις μόνο στις θετικές εμπειρίες, αλλά και στις αρνητικές. Εάν αναφέρεται κάτι αρκετά συχνά, όπως για παράδειγμα το πολύ υψηλό κόστος σε μία συγκεκριμένη υπηρεσία ίσως θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις. Μπορεί όντως να είναι πολύ καλό συνεργείο, όμως να κερδίζει πολλά χρήματα από τα απλά πράγματα. Αυτό σε σύνδεση με την έρευνα αγοράς θα σου σώσει χρήματα!

Πες όχι στις πολύ συχνές αλλαγές

Ένα συνεργείο αυτοκινήτων τις περισσότερες φορές γνωρίζει το όχημα σου. Αυτό σημαίνει πως ξέρει τα προβλήματα του και την συνολική του κατάσταση. Έτσι είναι ευκολότερο για τον μηχανικό να κάνει τις επισκευές, αλλά και να ακολουθήσει το πρόγραμμα συντήρησης. Το να αλλάζεις σε κάθε service συνεργείο αυτοκινήτων δεν είναι και η πιο σοφή επιλογή. Προσπάθησε να χτίσεις σχέσεις εμπιστοσύνης με ένα και σίγουρα θα λαμβάνεις όχι μόνο καλύτερες υπηρεσίες, αλλά και οικονομικότερες.

Μάθε να μην εντυπωσιάζεσαι

Η «συσκευασία» ενός συνεργείου αυτοκινήτων μπορεί να κρύβει ερασιτεχνισμούς. Ένα καλό συνεργείο αυτοκινήτων δεν ενδιαφέρεται τόσο για το marketing όσο να έχει ικανοποιημένους πελάτες. Μαγαζιά τα οποία επενδύουν μόνο στην βιτρίνα και χτίζουν όνομα, αλλά δεν δίνουν σημασία στα αυτοκίνητα και την ικανοποίηση των πελατών τους, καλό θα ήταν να τα αποφεύγεις. Ένας μηχανικός που δεν σέβεται τον πελάτη δεν θα ενδιαφερθεί πραγματικά για να λύσει το πρόβλημα σου, αλλά απλά να το καλύψει ώστε να μην το βλέπεις.

Να μετράς τα αποτελέσματα

Καλά τα λόγια, καλά τα φτηνά ανταλλακτικά, αλλά πόσο συχνά θέλουν αλλαγή; Μήπως έπεσες θύμα του μηχανικού; Ένα συνεργείο αυτοκινήτων πρέπει να ενημερώνει τον πελάτη για όλους τους κινδύνους και τον χρόνο ζωής που μπορεί να έχει ένα ιμιτασιόν ανταλλακτικό. Η κατεύθυνση σε ανταλλακτικά ή άλλες επιλογές στο service, επειδή θα βγάλει περισσότερα ο μηχανικός ή επειδή θα χρειαστεί ταχύτερη αντικατάσταση είναι δείγμα προσπάθειας εξαπάτησης. Ο σωστός επαγγελματίας θα σου προσφέρει όλες τις λύσεις των αυθεντικών ανταλλακτικών και θα σε ενημερώσει πως μπορείς να κάνεις και φτηνότερη επισκευή, όμως με ποιο τίμημα. Έτσι λοιπόν δεν θα πρέπει να μένεις στα μεγάλα λόγια και τις δικαιολογίες στο επόμενο service, αλλά να μετράς τα αποτελέσματα.

Πόσο εύκολο είναι να τα βρεις όλα αυτά;

Σίγουρα όχι και τόσο. Στο τέλος της ημέρας μπορεί να μην έχεις βρει το καλύτερο συνεργείο αυτοκινήτων που να είναι και δίπλα στο σπίτι σου, όμως να είσαι ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες του.

Το καλό συνεργείο αυτοκινήτων προσφέρει ένα αξιόπιστο service, απαντά στο τηλέφωνο σου για μία ερώτηση και σε σέβεται. Αυτό που γίνεται είναι η δόμηση μίας σχέσης τόσο ισχυρής που στην περίπτωση επιλογής ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, την τελευταία κουβέντα θα την έχει ο μηχανικός σου και εσύ θα τον εμπιστευτείς.

Το να βρεις έναν αξιόπιστο επαγγελματία που ξέρει τα όρια του, δεν σου λέει μεγάλα λόγια, κάνει καλά τη δουλειά του, δεν προσπαθεί να σου πάρει περισσότερα χρήματα και είναι διαθέσιμος και ανθρώπινος δεν είναι δύσκολο. Σίγουρα θέλει προσπάθεια, όμως στο τέλος της ημέρας θα τον βρεις.

Ίσως και να τον ξέρουν οι γνωστοί σου, όμως μερικές φορές κάποια συνεργεία έχουν και την σχετική εξειδίκευση σε ένα αντικείμενο. Για παράδειγμα αν θες να κάνεις μία εγκατάσταση συστήματος LPG θα πρέπει ο ίδιος ο μηχανικός σου να σε παραπέμψει σε γνωστό του, αντί να την αναλάβει ο ίδιος αν δεν έχει τη σχετική πιστοποίηση.

Τώρα γνωρίζεις όλα τα μυστικά για να βρεις ένα πραγματικά καλό συνεργείο αυτοκινήτων.

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Tesla: Σε 3 χρόνια σε κυκλοφορία η νέα φθηνότερη μπαταρία για αυτοκίνητα

Σε 3 χρόνια θα λανσαριστεί η φθηνότερη μπαταρία που εξελίσσει η Tesla, όπως αποκάλυψε ...

ΚΤΕΟ: Κάθε πότε πρέπει να περνάει ένα όχημα-Οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί

Κάθε πότε γίνεται ο Τεχνικός Έλεγχος και γιατί; Το αυτοκίνητο είναι το βασικό μέσο ...

Αλλαγή φρένων: Τέσσερις πολύτιμες συμβουλές

Πότε πρέπει να αλλάζουμε τα φρένα ενός αυτοκινήτου; H απάντηση δεν είναι συγκεκριμένη αφού ...

Έρχεται η ηλεκτρική Lamborghini

Η ιταλική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει το πρώτο της ηλεκτρικό αμάξι που ...

Η Nissan ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αυτοκίνηση

Στη δεκαετία του 1970, η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετώπισε μια νέα πρόκληση για να ανταποκριθεί ...

Συμμετοχή της Ducati Athens στην τελική φάση του διαγωνισμού Custom Rumble της Ducati

Μία ελληνική συμμετοχή, αυτή της Ducati Hellas και της Jigsaw Customs, είναι ανάμεσα στις ...