Μπαταρία αυτοκινήτου: Πως να κάνετε τη σωστή επιλογή

Το να ξεχάσεις αναμμένο κάποιο λαμπάκι του αυτοκινήτου και να «αδειάσει» η μπαταρία, είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλους μας. Αυτή την εποχή σε πολλούς από εμάς συμβαίνει και λόγω παρατεταμένης ακινησίας (του αυτοκινήτου). Ας δούμε συμβουλές για την φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου μας και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης (poll) του Autotriti σχετικά με τα κριτήρια επιλογής μπαταρίας αυτοκινήτου.

Κάθε φορά που η μπαταρία αποφορτίζεται, δηλαδή όποτε η τάση της «πέφτει» κάτω από τα 12.3 Volt και παρόλο που η υπάρχει η δυνατότητα να επαναφορτιστεί, η διάρκεια ζωής της μειώνεται. Με απλούστερα λόγια κάθε φορά που η μπαταρία «αδειάζει», φέρνεις τη διαδικασία και τα έξοδα αντικατάστασής της όλο και πιο κοντά.

Προσοχή στις ακραίες θερμοκρασίες

Αν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι «ακραία» (κοντά στο 0 ή άνω των 40 βαθμών) δεν θα φορτίζεις ποτέ τη μπαταρία, καθώς η φόρτιση δεν θα είναι αποτελεσματική σε τέτοιες συνθήκες . Σημείωσε πως ο χώρος στον οποίο θα γίνει η διαδικασία θα πρέπει να έχει καλό εξαερισμό.. Σε περίπτωση που παρατηρήσεις την οποιαδήποτε απότομη αύξηση της θερμοκρασίας της μπαταρίας ή διαρροής οξέων από αυτήν, διακόπτεις άμεσα τη φόρτισή της.

Το καλοκαίρι είναι μία ιδανική εποχή για να αλλάξετε την παλιά μπαταρία του αυτοκινήτου σας!

Oι υψηλές θερμοκρασίες οδηγούν στην αυτό-εκφόρτιση της και προκαλούν ταχύτερη γήρανση των ηλεκτροχημικών μερών της. Ενώ «στις μέρες μας» είναι πιθανό η μπαταρία του αυτοκινήτου μας να χάλασε και λόγω της ακινησίας που προκάλεσε το πολύμηνο lock down.

Έτσι λοιπόν, τώρα που οι απαγορεύσεις σιγά σιγά αίρονται και οι βόλτες – ταξίδια επιτρέπονται θα πρέπει να φροντίσετε να ελέγξετε ή αντικαταστήσετε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας. Το ερώτημα είναι ποια είναι η κατάλληλη ή καλύτερα με ποιο κριτήριο θα την επιλέξετε;

Τα κριτήρια επιλογής μπαταρίας αυτοκινήτου

Η γνώμη των αναγνωστών μας πάντα πολύτιμη για εμάς! Ζητήσαμε μέσω έρευνας-poll να μας πουν το δικό τους κριτήριο επιλογής. Xώρα προέλευσης (κατασκευής), Brand (μάρκα), Εγγύηση (χρονικό διάστημα), Τεχνολογία, Τιμή, ήταν τα 5 βασικά κριτήρια που τους θέσαμε ως επιλογή.

Επωνυμία (Βrand) με 31%
στην πρώτη θέση των κριτηρίων επιλογής. Κάτι που δείχνει πως το κοινό επιλέγει γνωστές μάρκες για να χει το κεφάλι του ήσυχο (ή επίσης πως ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ άλλες μάρκες και τα πλεονεκτήματα τους, πέρα από τις 4-5 γνωστές που επενδύουν σε τεχνολογία και διαφήμιση).

Τεχνολογία κατασκευής με 26%
στην 2η θέση (δείχνει πως πέρα από το «όνομα» μια μπαταρία που μπορεί να αποδείξει προηγμένη τεχνολογία μπορεί να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο προτίμησης του κοινού που θέλει απόδοση και αντοχή).

Η εγγύηση με 21%
μοιάζει να ενδιαφέρει αρκετά (καθώς ο κατασκευαστής ή ο μεταπωλητής, που εμπιστεύεται το προιόν και τις προδιαγραφές του, έχει «αυτοπεποίθηση» για τις επιδόσεις του και έτσι το συνοδεύει με μια καλή εγγύηση όσον αφορά την χρονική διάρκεια κάλυψης της).

13% για την τιμή.
Έκπληξη, καθώς στις μέρες μας όλοι ψάχνουν την οικονομία και το πώς να γλιτώσουν λεφτά, μα από την άλλη βλέπουμε μια «ωριμότητα» όσον αφορά κρίσιμες –για την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου- επιλογές. Επιλογές που δεν προτάσουν την τιμή ως κριτήριο επιλογής (μα συμπληρωματικά).

Μόνο 9% τους ενδιαφέρει από πού «κρατά η σκούφια» της.
Η παγκοσμιοποίηση και τα iso (πρότυπα) που πιστοποιούν καλή λειτουργία δεν …μικραίνουν τον κόσμο. Από όπου και αν έρθει η μπαταρία, αρκεί να έχει σύγχρονη τεχνολογία (π.χ. να ανταποκρίνεται καλά στους start-stop κινητήρες) ή και το «σωστό» όνομα.

Πηγή: autotriti.gr

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

ΚΤΕΟ: Πότε δεν πληρώνουμε πρόστιμα – Όλες οι εξαιρέσεις

Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του πρόσθετου ειδικού τέλους για τον Τεχνικό Έλεγχο ...

Έρευνα: Η μουσική που πρέπει να ακούν οι οδηγοί στο αυτοκίνητο

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Κίνας, εξέτασε τις ...

Εκπτώσεις Black Friday από την Peugeot

Ποιος είπε ότι οι εκπτώσεις της Black Friday δεν ισχύουν και για τα αυτοκίνητα; ...

Η Volkswagen εγκαταλείπει τα σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου 4.000 θέσεων εργασίας στην Τουρκία

Ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαταλείπει τα σχέδιά του για την κατασκευή εργοστασίου ...

Πώς θα αγοράσετε αυτοκίνητο μόλις με 300 ευρώ [λίστα]

Στις 25-09-2019, την Τετάρτη στις ώρα 10:00, στην αποθήκη του Τελωνείου Πατρών, Κτίριο Λιμένα ...

Κυκλοφορεί το plug-in υβριδικό VW Touareg

Μετά το Audi Q8 TFSI e quattro, ο όμιλος Volkswagen παρουσίασε την αντίστοιχη επαναφορτιζόμενη ...