Η Στέλλα Κονιτοπούλου αποκλειστικά στο Newslink.gr: Η δική μου Ιθάκη είναι η οικογένειά μου

Η ζωή μου είναι πολύ δημιουργική, παρότι ο κλάδος μας έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα

Τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε μέσα από το νησιώτικο τραγούδι. Η τραγουδίστρια του παραδοσιακού τραγουδιού Στέλλα Κονιτοπούλου έχει σημειώσει μια μεγάλη πορεία στο τραγούδι με πολλές διακρίσεις. Κι όμως, η Στέλλα Κονιτοπούλου, με καταγωγή από την Νάξο παραμένει ένας απλός και προσιτός άνθρωπος, που βιώνει κι εκείνη την περίοδο της καραντίνας, κάνοντας υπομονή και περνώντας δημιουργικά τον χρόνο της.

Της Έπη Τρίμη και Μαρίας Σαρίκα

Πώς είναι η ζωή σας την περίοδο της καραντίνας;

Είναι πολύ δημιουργική, παρότι ο κλάδος μας έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα. Θεωρώ ότι όταν πέφτουν οι ρυθμοί και χαλαρώνει κανείς, οι ιδέες και η θέληση για δημιουργία βγαίνουν πιο αβίαστα. Οπότε δημιουργώ συνέχεια, ηχογραφώ καινούργια τραγούδια, που τα βρίσκω πολύ όμορφα και κάνω αισιόδοξα σχέδια για το μέλλον.

Μεγαλώσατε σε μια οικογένεια μουσικών. Πιστεύετε ότι έπαιξε ρόλο στην απόφαση σας να ασχοληθείτε με το τραγούδι;

Μάλλον κυρίαρχο ρόλο έπαιξε τελικά! Και πως αλλιώς να γίνουν τα πράγματα, αφού γαλουχήθηκα με μουσική και τραγούδι κι είχα αυτά τα βιώματα από μικρή. Είναι αναπόφευκτο όταν όλοι γύρω σου ασχολούνται με τη μουσική να ξεφύγεις από τη γοητεία αυτού του περιβάλλοντος!

Με ποιους διάσημους συναδέλφους σας κάνετε παρέα;

Είναι αρκετοί, οπότε αν αρχίσω να αναφέρω ονόματα σίγουρα θα παραλείψω κάποιον και δεν θα ήθελα. Ξέρετε, η δουλειά αυτή όσο ανταγωνιστική είναι, άλλο τόσο σε φέρνει κοντά και με τους ανθρώπους, επειδή συνεργάζεστε υπό αντίξοες συνθήκες. Έχω αποκτήσει λοιπόν, φίλους μέσα από συνεργασίες σε μαγαζιά και συναυλίες, με τους οποίους μπορεί να μην βρισκόμαστε κάθε μέρα, αλλά όταν βρεθούμε υπάρχει πολύ καλό κλίμα με διάθεση να πούμε παλιές ιστορίες και να γελάσουμε ή να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον σε δυσκολίες.

Τι επίδραση έχει η απόφαση σας να μην τελειώσετε το σχολείο στη ζωή σας;

Για πολλά χρόνια θεωρούσα ότι είχε, γιατί δεν ένιωθα άνετη στον τρόπο με τον οποίο εξέφραζα τις σκέψεις μου σε συνεντεύξεις, ας πούμε. Με τον καιρό κατάλαβα ότι αν κάποιος θέλει, μπορεί να καλλιεργήσει τα ταλέντα που έχει και να μάθει πράγματα, ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Τώρα με την πανδημία που δεν είχατε live εμφανίσεις περνούσατε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια σας;

Πάντα περνούσα και περνάω χρόνο με την οικογένειά μου. Αυτά φρόντισα να τα έχω σε ισορροπία ακόμη κι όταν η δουλειά ήταν τόση, που δεν ήταν διαχειρίσιμη. Απλώς τώρα μπορούμε και βάζουμε και την ξεκούραση στο πλάνο!

Ποια είναι η σχέση σας με την υπόλοιπη οικογένεια;

Όλο και καλύτερη, όσο περνούν τα χρόνια. Είμαι πολύ τυχερή που είμαι μέλος αυτής της οικογένειας, που έχει βγάλει τόσες γενιές δημιουργικών καλλιτεχνών.

Έχετε δηλώσει ότι η κόρη σας δεν ασχολήθηκε με τη μουσική επαγγελματικά. Έχει υπάρξει στιγμή που θα θέλατε να το ακολουθήσει κι η ίδια ως επάγγελμα;

Όχι, δεν ήθελα να ταλαιπωρηθεί. Ήθελα, αν το επιθυμούσε, να σπουδάσει και να κάνει κάτι άλλο στη ζωή της και τελικά έτσι έγινε.

Μαζί με τον αδερφό της και μουσικό, Βασίλη Κλουβάτο,, που έχει υπογράψει τις μεγαλύτερες της επιτυχίες
Έχετε συνεργαστεί με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες. Έχετε ξεχωρίσει κάποια συνεργασία;

Όλες ήταν διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά εξίσου πολύτιμες για εμένα. Ξεχωρίζω πάντα αυτή με τον Γιάννη Πάριο. Βέβαια όλες τις σπουδαίες συνεργασίες της καριέρας μου τις οφείλω στον παραγωγό μου Γιάννη Δουλάμη, ο οποίος φρόντιζε πάντα για την εξέλιξή μου, φέρνοντάς με σε επαφή με σπουδαίους ανθρώπους του χώρου.

Είστε από τους τύπους που αυτοπροτάσσονται ;

Όχι και δεν το βρίσκω ωραίο. Θεωρώ ότι αν το κάνω θα φέρω σε δύσκολη θέση τους άλλους.

Πιστεύετε πως έχετε πληρωθεί όσο σας αξίζει επαγγελματικά;

Μάλλον όχι, αλλά σε αυτό φέρω την αποκλειστική ευθύνη, γιατί δεν απαιτούσα όσα πίστευα ότι άξιζα τη δεδομένη στιγμή.

Θα θέλατε να συμμετέχετε ως κριτής σε ένα talent show ;

Εάν υπήρχε μέσα σε αυτό παραδοσιακό τραγούδι, ευχαρίστως.

Έχει υπάρξει κάποιο ευτράπελο από κάποια συνεργασία;

Πολλά! Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι κάποτε σ’ένα από τα θρυλικά εκείνα σχήματα των 90s, μία συνάδελφος βγήκε χωρίς προειδοποίηση την ώρα που κανονικά έβγαινα εγώ στο πρόγραμμα. Μόλις το κατάλαβα, αποχώρησα επί τόπου από το μαγαζί και ενημέρωσα τον επιχειρηματία ότι εφόσον το συμβόλαιό μου προέβλεπε πολύ συγκεκριμένα τη σειρά εμφάνισής μου στο πρόγραμμα και τη διάρκεια, θα αποχωρούσα και από το σχήμα. Έτσι, ανέλαβε εκείνος να φέρει τα πράγματα σε ισορροπία. Την επόμενη ημέρα, επέστρεψα κανονικά στη δουλειά μου, αλλά δεν αντάλλαξα κουβέντα με τη συνάδελφο, μέχρι το τέλος της σεζόν. Μετά από χρόνια όμως και εντελώς απρόσμενα, ήρθε και μου ζήτησε συγγνώμη γι’αυτό που συνέβη τότε και το εκτίμησα. Αυτό που ζούσαμε όλοι εκείνη τη δεκαετία ήταν τόσο έντονο, η αποδοχή του κόσμου και η διασκέδαση, που ήταν λογικό να χάνεται το μέτρο κάποιες στιγμές.

Ποια είναι η γνώμη σας για το εμβόλιο; Έχετε σκοπό να το κάνετε;

Είναι αισιόδοξο ότι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο να μιλάμε για το εμβόλιο, μετά από έναν χρόνο ανατροπής όλης μας της ζωής. Σίγουρα κάποια στιγμή θα το κάνω, όταν οι ενδείξεις θα προσφέρουν μεγαλύτερη σιγουριά για την αποτελεσματικότητά του.

Ποια είναι η καλύτερη ευχή που δεχτήκατε για το 2021;

Δεν ήταν ακριβώς ευχή. Έχω κάποιες φίλες με τις οποίες παίζουμε τένις κι έτσι περνάει η μέρα πιο ευχάριστα και μία από αυτές μου έστειλε ευχές για τη νέα χρονιά και μαζί με αυτές εξέφρασε πολύ απλά και γνήσια, ευγνωμοσύνη για τον χρόνο που περνάμε όλες μαζί. Κάτι τέτοια με συγκινούν πολύ, όταν οι άνθρωποι εκτιμούν τα απλά.

Θα ετοιμάσετε κάποια δισκογραφική δουλειά για το 2021;

Πλέον κυκλοφορώ μεμονωμένα τραγούδια, τα οποία είναι διαθέσιμα διαδικτυακά. Στην παρούσα φάση θα κυκλοφορήσω δύο τραγούδια σε μουσική του σπουδαίου – και αγαπημένου μου φίλου – Γιάννη Γιοκαρίνη σε στίχους του Μηνά Τσαμπάνη («Θάλασσά μου») και του Μιχάλη Αβατάγγελου («Της μοίρας το βαπόρι»), από την Real Music.

Έχετε κυκλοφορήσει ένα τραγούδι με τίτλο «Ιθάκη», ή αλλιώς «Το τραγούδι της Νιρηίδας». Εσείς την έχετε βρει τη δική σας Ιθάκη;

Ευτυχώς ναι! Είναι η οικογένειά μου. Εύχομαι να την έχετε βρει κι εσείς και οι αναγνώστες σας. Αν όχι, να την βρείτε σύντομα!

η Στέλλα Κονιτοπούλου κυκλοφόρησε τα νέα της τραγούδια από τη Real Music: « Μια λέξη Πέντε Γράμματα» μαζί με τον Στέλιο Μπικάκη (Βασίλης Κλουβάτος μουσικη, Στέλιος Μπικάκης-στιχοι), «Ήταν λες και πάγωσε ο χρόνος» (Βασίλης Κλουβάτος μουσική, Άννα Κουτουμάνου στίχοι), «Αιγαίο» ( Βασίλης Κλουβάτος μουσική, Γιάννης Τζουανόπουλος στίχοι), «Ιθάκη» (Στέλιος Τζανέτης μουσική, Μηνάς Τσαμπάνης στίχοι), «Νόρα η Φάλαινα» (παιδικό τραγούδι από τη Heaven Music Kids)

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ads

You May Also Like

Συνελήφθη 41χρονος για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια σε περιοχή της Έδεσσας

Για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια συνελήφθη άνδρας, 41 ετών, στην Πέλλα. Σύμφωνα με την ...

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υπαγωγή στις 120 δόσεις

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης από όσους επιθυμούν ένταξη των ληξιπρόθεσμων ...

Ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Λιβύη ζητεί ο Πούτιν

Στη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Λιβύη εστίασε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης ...

Κλειστός ο σταθμός του μετρό Συντάγματος, για λόγους ασφαλείας

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που τίθενται σε ισχύ για το συλλαλητήριο κατά της ...

Αυτοκίνητα: Τι αλλάζει στις κατασχέσεις για οφειλές – Όλες οι λεπτομέρειες

Ηλεκτρονικά θα γίνονται σύντομα, έως το τέλος του τρέχοντος έτους οι κατασχέσεις αυτοκινήτων των ...

Γεννηματά: Ο Καμμένος φεύγει, αλλά οι «Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν»

Με σκληρή δήλωση σχολίασε η Φώφη Γεννηματά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την ...